Zaslal: čt 14. dubna 2011 22:33 Předmět: Na kmenech a větvích bezu černého
Vážení přátelé a mykologové a všichni příznivci hub a jim podobných organismů, můžete mi pomoci určit co toto je? Já osobně si myslím, že to asi bude nějaký druh lišejníku. Možná že i přímo houba. Nevím. Vyskytuje se i dosti běžně na bezu černém .. v létě, zimě na jaře, na podzim.... Někde jsem sehnal, že je to snad nějaký druh terčovky, ale .. nevím, nechci dopředu ovlivňovat vaše úsudky. (Teď jenom správně seřadit fotky, abych to zase nedokopal...) Jenom dodám, že je to foceno letos začátkem dubna zde na Valašsku u obce Růžďka na celkem suché stráni. Ale je možné, že tam jsou nějaké podzemní prameny, protože opodál je listnatý les, který spíš připomíná, že tam kdysi dávno mohlo být něco jako zahrada - tu a tam se tam vyskytují i ovocné stromy
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory