Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Ztratil jsem se v lese
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Roman Manak

PříspěvekZaslal: st 15. září 2010 20:03
  Předmět: Ztratil jsem se v lese
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Snad každý houbař to zná. Občas se prostě člověk v lese, který důkladně nezná, ztratí. A právě o tomhle by mělo být toto téma.

Mě se to naposled stalo tuto sobotu. Prostě jsem šel a fotil, občas něco přihodil do košíku až najednou jsem zjistil že vůbec nevím kde jsem. Nadešla chvíle kdy bylo nutné zaměstnat mozek aby určil cestu zpátky. Samozřejmě ten ji také určil. Jenže když jsem se již potřetí dostal na to stejné místo, tak mi bylo jasné, že tudy cesta nevede. Tak jsem se vydal uplně jiným směrem. Brzy jsem však zjistil, že tohle taky není cesta k záchraně. Většinou se v takových případech orientuji podle slunce (světových stran) ale bylo beznadějně zataženo. Abych si celou věc s mojí záchranou promyslil, posadil jsem se na pařez a přemýšlel. A při tom přemýšlení jsem kousek ode mě uviděl zajímavou houbu. I když jsem nikdy v životě na vlastní oči zatím chřapáč nespatřil, byl jsem si jistý, že je to on (znal jsem jej z časopisů a atlasů). Bliknul jsem několik fotek. No, nebudu vás napínat - z lesa jsem se poté brzy v pořádku dostal a je možné, že za to mohl i tenhle chřapáč Very Happy Bylo jich tam asi 15 kousků a všechny krásné. Zatím jsem neurčil přesně druh, ale pro mě to už navždy bude chřapáč bloudivý Very Happy

No tohle jen jedna z houbových příhod. Časem sem určitě přidám i jinou. Ale zajímalo by mě jestli i vy máte podobné zážitky - jakože věřím, že určitě. Tak se o ně podělte Wink

77.57 kB    
100911_47_Nechvalin_Helvella.jpg
   100911_47_Nechvalin_Helvella.jpg

63.18 kB    
100911_46_Nechvalin_Helvella.jpg
   100911_46_Nechvalin_Helvella.jpg

71.2 kB    
100911_45_Nechvalin_Helvella.jpg
   100911_45_Nechvalin_Helvella.jpg

93.93 kB    
100911_44_Nechvalin_Helvella.jpg
   100911_44_Nechvalin_Helvella.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vendelín

PříspěvekZaslal: čt 17. února 2011 0:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Také se mi podařilo ztratit v lese, akorát nikoli při hledání hub, ale na rybách. Byl jsem na Střele, šel jsem proti proudu a v části pod Rabštejnem tvoří Střela velké zátočiny, tak jsem si cestu nazpět chtěl zkrátit lesem. A nepovedlo se, respektive se mi nepodařilo říčku najít zpátky. Takže jsem bloudil až jsem potkal houbaře. V broďákách, s prutem v jedné ruce a s podběrákem v druhé jsem se jich uprostřed smrkového lesa ptal, jestli náhodou neví, kde tu teče řeka. Chvíli na mě překvapeně koukali a pak mne beze slova opustili. Tak nevím, co jim v té chvíli probíhalo hlavou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru