Zaslal: ne 18. září 2011 17:49 Předmět: houby v okolí ValMezu:
Dnešní vycházka do okolí Velké Lhoty: 7 troudnatců kopytovitých, které rostly + jeden starý ukopnutý, 4 březovníky ob, Snad 8 outkovek chlupatých malých (klobouky tak 3x7 cm) na staré lískové větvi, 206 gramů lískáčů a na závěr jako bonus jedno vosí žihadlo. (Fotil jsem jim jejich podzemní "barák" a jedné z nich to zřejmě nebylo moc po chuti a dala mi to najevo). Toť vše. _________________ JGLN
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: ne 18. září 2011 19:45
Zajímavý úlovek Každopádně jestli je tam vosí hnízdo, tak tam v okolí budou asi i mrtvé vosy. Zkus tam zapátrat po housenici vosové. Já mám lokalitu, kde je těch vosích hnízd několik. Žihadla, která jsem tam dostal raději ani nepočítám. Déledobě tam po té housenici pátrám a zatím jsem ji tam nenašel, ale když jsem po ní pátral asi před dvěma měsíci našel jsem tam vzácnější housenici střevlíkovou. Tak třeba budeš mít taky podobné štěstí _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Až se tam příště dostanu tak zkusím zapátrat. Je to kousek bokem od ValMezu. (Asi 12 km) Jenom nevím, jestli ta housenice může růst i v tom suchu, který tu doposud panovalo; pršet začalo až dneska ráno.
Jen na dolpnění: ty vosí hnízda jsem tam našel hned tři, a je pravděpodobné, že jsem nemusel zjistit všechny. _________________ JGLN
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory