Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 19. dubna 2006 15:09 Předmět: Houbolov - Houbař roku |
 |
|
Tak, první poznámka k "pravidlům" Houbolovu ... hub roste strašně moc (v sezóně) a asi nelze vyhlásit všechny - nevím, jak bychom to dostali na titulní stranu. Takže asi klidně můžeme pokračovat s klíčovým slovem HLEDEJ Nazev česky - Název latinsky v nadpise tématu v diskusním fóru "A pak že (ne)rostou...". Avšak v rubrice Houbolov bychom to nechali na jeden druh každých 14 dní, přičemž by bylo fajn, aby již před vyhlášením této houby byl její popis v Atlasu. Pokud jde o to jakou houbu a kdo ji vybere ... podle mne by to měla být houba, která se snadno hledá ... viz jehnědka olšová. Ale nechám to na několika z vás ... vždycky někoho vyzvu, aby mi dal tip ... teď bude vybírat mat60 ... kdo chce být další ať mi napíše. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 27. června 2006 12:13 |
 |
|
Tak co? Co s tou rubrikou dál? Nějak propadám pocitu, že nemá budoucnost. Co si o ní myslíte? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: út 27. června 2006 12:46 |
 |
|
Ona je ta rubrika zjevně zajímavá spíš pro "soutěživé Nahoubaře" než pro "bádající DAMykaře" ....
Aktuálně je nezájem způsoben i tím, že pod duby teď neroste vůbec nic - natož nějakej kališník ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 27. června 2006 14:57 |
 |
|
Houbu dáme klidně jinou Jen mám zkrátka pocit, že to zatím nikdy nepřineslo to co se od toho tak nějak očekávalo. ... tož bych to snad i utnul či nějak předělal ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Luboš Čestný člen
|
Zaslal: út 27. června 2006 15:48 |
 |
|
27. června 06, 12:46 Pantáta napsal: |
Aktuálně je nezájem způsoben i tím, že pod duby teď neroste vůbec nic - natož nějakej kališník ...  |
S tím si dovolím nesouhlasit, aktuálně roste toho pod duby celkem dost včetně kališníků. Možná by to chtělo do houbolovu vyhlásit více druhů hub. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 27. června 2006 16:11 |
 |
|
A nebo strom? Třeba co jste o víkendu našli pod topolem? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: út 27. června 2006 16:33 |
 |
|
To bude ten správný směr. Kališník jsem v životě neviděl a takových bude zřejmě spousta, tak není o čem psát. Kdyby byla otázka položena opačně, např.: co roste u Vás u potoka, na louce, v březovém, v jehličnatém, na pařezu, před dubem, za dubem ... tak by bylo příspěvků jistě více. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: út 27. června 2006 21:01 |
 |
|
Souhlasím s Lupem, bylo by to určítě víc inspirující.  _________________ jp. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 28. června 2006 9:32 |
 |
|
No, ale původně jsem to právě myslel tak, že vybereme nějakou snadno určitelnou houbu s charakteristyckým výskytem (doba + lokalita) a pokusíme se jí tak zlehka zmonitorovat. Tudíž, například kališník byl uveden s podtitulem !Roste u vás pod dubem" ... no a čekali se odpovědi typu, prolezl jsem duby v oklí a nic, a nebo k mému překvapení byl pod každým dubem!
Pokud dáme strom ... asi budeme mít spostu fotek a málo jich určíme, ale třeba něco objevíme ... takže?... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 28. června 2006 9:46 |
 |
|
Já si myslím, že se stačí podívat tady po DAMyku - už teď je tady, myslím, dost zajímavejch nálezů (mám na mysli nehojné či dokonce vzácné druhy). A přimlouval bych se za titul "Nález roku", nikoli tedy "Houbař roku".
A klidně i třeba 3 nejzajímavější "Nálezy měsíce", co vy na to? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 28. června 2006 10:05 |
 |
|
Sleyi, to co popisuješ by asi měla být ta houba co ji dávám do Novin. Tam by to asi patřilo. Ten houbolov vznikl spontálně a v době kdy nic nerostlo a lidi neměli co na práci, tak jsem všichni honili jehnědku olšovou či oranžovku vřetenovýtrusou a podobně. V tom mám pocit je to zajímavé a přínosné. No má někdo nějaký nápad na jinou houbu než kališník, který už asi růst přestává? Ty parametry by měli být hlavně takové, aby byla snadno poznatelná a momentálně se vyskytující a pokud možno i charakteristická místem výskytu. A asi by to neměla být běžná tržní houba. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: st 28. června 2006 10:12 |
 |
|
Mám tip - sice ještě letos hlášena nebyla,ale jindy už jí touhle dobou nacházím. Takže bych se pídil třeba za holubinkou nazelenalou - co vy na to??? I když zrovna já jedu teď na delší dobu do nedubových oblastí ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 28. června 2006 10:14 |
 |
|
Přidávám se k Pantátovi , když H. nazelenalé rostou, tak je mám pár metrů za barákem  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 28. června 2006 10:37 |
 |
|
Našel jsem ji jednou loni na cestě ve smrkovém lese. Máte někdo fotku? Vložili by jí někdo alespoň do Atlasu diskuse? Plus popis k určení? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mat60 Čestný člen

|
Zaslal: st 28. června 2006 10:41 |
 |
|
28. června 06, 10:37 Bob napsal: |
Našel jsem ji jednou loni na cestě ve smrkovém lese. Máte někdo fotku? Vložili by jí někdo alespoň do Atlasu diskuse? Plus popis k určení? |
Já ji nafocenou bohužel nemám . Občas je nacházím, ale většinou již staré a ne moc pěkné. A jak to tak vidím (počasí), tak mám minimálně do září pohov . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|