Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Houbolov - Houbař roku
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 19. dubna 2006 15:09
  Předmět: Houbolov - Houbař roku
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak, první poznámka k "pravidlům" Houbolovu ... hub roste strašně moc (v sezóně) a asi nelze vyhlásit všechny - nevím, jak bychom to dostali na titulní stranu. Takže asi klidně můžeme pokračovat s klíčovým slovem HLEDEJ Nazev česky - Název latinsky v nadpise tématu v diskusním fóru "A pak že (ne)rostou...". Avšak v rubrice Houbolov bychom to nechali na jeden druh každých 14 dní, přičemž by bylo fajn, aby již před vyhlášením této houby byl její popis v Atlasu. Pokud jde o to jakou houbu a kdo ji vybere ... podle mne by to měla být houba, která se snadno hledá ... viz jehnědka olšová. Ale nechám to na několika z vás ... vždycky někoho vyzvu, aby mi dal tip ... teď bude vybírat mat60 ... kdo chce být další ať mi napíše.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 27. června 2006 12:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak co? Co s tou rubrikou dál? Nějak propadám pocitu, že nemá budoucnost. Co si o ní myslíte?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 27. června 2006 12:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ona je ta rubrika zjevně zajímavá spíš pro "soutěživé Nahoubaře" než pro "bádající DAMykaře" .... Rolling Eyes

Aktuálně je nezájem způsoben i tím, že pod duby teď neroste vůbec nic - natož nějakej kališník ... Confused Razz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 27. června 2006 14:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Houbu dáme klidně jinou Smile Jen mám zkrátka pocit, že to zatím nikdy nepřineslo to co se od toho tak nějak očekávalo. ... tož bych to snad i utnul či nějak předělal ...
Luboš
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 27. června 2006 15:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

27. června 06, 12:46 Pantáta napsal:

Aktuálně je nezájem způsoben i tím, že pod duby teď neroste vůbec nic - natož nějakej kališník ... Confused Razz

S tím si dovolím nesouhlasit, aktuálně roste toho pod duby celkem dost včetně kališníků. Možná by to chtělo do houbolovu vyhlásit více druhů hub.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 27. června 2006 16:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A nebo strom? Třeba co jste o víkendu našli pod topolem?
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 27. června 2006 16:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To bude ten správný směr. Kališník jsem v životě neviděl a takových bude zřejmě spousta, tak není o čem psát. Kdyby byla otázka položena opačně, např.: co roste u Vás u potoka, na louce, v březovém, v jehličnatém, na pařezu, před dubem, za dubem ... tak by bylo příspěvků jistě více.
jarda

PříspěvekZaslal: út 27. června 2006 21:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Souhlasím s Lupem, bylo by to určítě víc inspirující. Rolling Eyes Laughing
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 9:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, ale původně jsem to právě myslel tak, že vybereme nějakou snadno určitelnou houbu s charakteristyckým výskytem (doba + lokalita) a pokusíme se jí tak zlehka zmonitorovat. Tudíž, například kališník byl uveden s podtitulem !Roste u vás pod dubem" ... no a čekali se odpovědi typu, prolezl jsem duby v oklí a nic, a nebo k mému překvapení byl pod každým dubem!

Pokud dáme strom ... asi budeme mít spostu fotek a málo jich určíme, ale třeba něco objevíme ... takže?...
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 9:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já si myslím, že se stačí podívat tady po DAMyku - už teď je tady, myslím, dost zajímavejch nálezů (mám na mysli nehojné či dokonce vzácné druhy). A přimlouval bych se za titul "Nález roku", nikoli tedy "Houbař roku".

A klidně i třeba 3 nejzajímavější "Nálezy měsíce", co vy na to?
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 10:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Sleyi, to co popisuješ by asi měla být ta houba co ji dávám do Novin. Tam by to asi patřilo. Ten houbolov vznikl spontálně a v době kdy nic nerostlo a lidi neměli co na práci, tak jsem všichni honili jehnědku olšovou či oranžovku vřetenovýtrusou a podobně. V tom mám pocit je to zajímavé a přínosné. No má někdo nějaký nápad na jinou houbu než kališník, který už asi růst přestává? Ty parametry by měli být hlavně takové, aby byla snadno poznatelná a momentálně se vyskytující a pokud možno i charakteristická místem výskytu. A asi by to neměla být běžná tržní houba.
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 10:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mám tip - sice ještě letos hlášena nebyla,ale jindy už jí touhle dobou nacházím. Takže bych se pídil třeba za holubinkou nazelenalou - co vy na to??? I když zrovna já jedu teď na delší dobu do nedubových oblastí ... Confused
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 10:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Přidávám se k Pantátovi Smile , když H. nazelenalé rostou, tak je mám pár metrů za barákem Very Happy
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 10:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Našel jsem ji jednou loni na cestě ve smrkovém lese. Máte někdo fotku? Vložili by jí někdo alespoň do Atlasu diskuse? Plus popis k určení?
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 10:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

28. června 06, 10:37 Bob napsal:
Našel jsem ji jednou loni na cestě ve smrkovém lese. Máte někdo fotku? Vložili by jí někdo alespoň do Atlasu diskuse? Plus popis k určení?

Já ji nafocenou bohužel nemám Crying or Very sad Evil or Very Mad. Občas je nacházím, ale většinou již staré a ne moc pěkné. A jak to tak vidím (počasí), tak mám minimálně do září pohov Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru