Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
apanachi

|
Zaslal: pá 09. června 2006 19:23 Předmět: Dotaz - kde rostou |
 |
|
Mám takový nesmělý dotaz, třeba se už tady řešil a já jsem opožděná, ale ptám se : neuvažovalo se o vybudování fóra - Kde aktuálně rostou, třeba i bez fotek, tak jak je to nahouby.cz ? Tam ale píšou i dost jiní lidi....
Já například jsem nebyla 3 týdny v lese a uvítala bych zprávy tohoto typu:
Vysočina, ve smrkovém to a to, na mezích jsem našel to a to.
Na jih od Brna roste to a to, Jeseníky hlásí výskyt ... od 600m. A já bych nemusila bloumat pracně po Damyku a nahouby.cz a přemýšlet : jo Kudla ten je z Vysočiny, má tam fotku hřiba, tak to by mohly růst i na sever od Brna.
Jestli se ptám nějak duplicitně, tak sory |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: so 10. června 2006 19:37 |
 |
|
Už jsme tu o tom hovořili, momentálně to také nemohu najít, takže to za duplicitní určitě považovat nebudu. Pravděpodobně je to zašité pod nějakým jiným tématem, ale správně by to mělo být asi tady. Budeme vyvíjet mapovací systém pro území republiky, ale na rozdíl od nahouby.cz a nahuby.sk nebude založen na principu rostou/nerostou , ale bude určen pro mapování výskytu jednotlivých druhů, viz. Katalog lokalit |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 12. června 2006 9:02 |
 |
|
Onehdá jsem na toto téma napsal:
1. houby rostou pořád a všude!
2. kdykoli jsem vyrazil dle instrukce "Už to začlo!" nikdy jsem nic nenašel = musíš vědět kam přesně.
3. Když ti Boletus napíše že už nachází křemenáče ... zkus zajít třeba i do jeho rajónu ... když nevíš pod kterým stromem to v tom lese tahá ... nic nenajdeš ... tož k čemu by ta informace byla.
4. Myslím, že by to dublovalo fórum "A pak že nerostou..."
V podstatě by stačilo to, na co se snažím apelovat a to, aby se u fotek a zpráv uváděli místa nálezu (třeba jen okres).
Každopádně, pokud jde o to nasbírat díky těmto informacím plný košík, pak je to nesprávná cesta, protože pokud člověk neví pod který keř či strom, pak to stejně nepomůže. Pokud jde člověku o houby jako takové, pak rostou pořád a všude. Osobně vznik nové "kapitoly" s tímto obsahem nepodporuji. Řešení vídím v tom, že se ve fóru "A pak že nerostou..." zřídí témata typu "Okres Liberec hlásí nálezy" ... no a jednotlivé příspěvky budou pod tím tématem. Když se chce někdo něco dozvědět ... jeko jestli třeba rostou v okolí Brna, nic mu přeci nebrání se optat. Pokud bude oněch příspěvků a dotázů hodně, má smysl zvažovat nějaké sólo fórum, ale jak sami jistě cítíte, je obtížné udržet tématicky stávající fóra ... myslím, že by to prostě přineslo jen větší chaos (jen můj názor). Takže bych se přimlouval hlasitě za to, aby jsme to zatím řešili formou dotazu ve fóru "A pak že nerostou..." ... případně ho můžeme přejmenovat na "Kde právě rostou?" ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: po 12. června 2006 9:15 |
 |
|
Je to těžký.... já s oblibou říkám, že "když už najdu houbu i já, tak to musej růst už úplně všude" , ale to samozřejmě nemusí být pravda. Akorát se divím, že s tímto návrhem přišla právě Apanachi, když v okolí Brna už rostou dávno 
Naposledy upravil Sley dne po 12. června 2006 9:20, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 12. června 2006 9:16 |
 |
|
nooo, a Pepa s Lubošem hlásí samé skvosty !!! Takže Brňáci se ani ptát nemusí, roste to tam asi i na betonu ....  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
apanachi

|
Zaslal: po 12. června 2006 21:59 |
 |
|
bobe, asi máš pravdu. Sice se mi dost líbí nahouby.cz - kde rostou, občas tam mrknu, když sháním informace. Potom oběhnu nahouby-diskuze, dále damyko kde ne - rostou,a tam mi moc pomohli popisky u fotek. Např. Luboš měl u fotek popisku Ivanovice. V životě jsem tam nebyla, vyzbrojila jsem se kamarádkou, mapou a dojeli jsme do Ivanovic. Kam teď? Najednou kde se vzal, tu se vzal kouzelný pán v montérkách, dlouhý šedý fous a drátěný nákupní košík byl plný hřibů smrkových a dubových. Nejen že nám popovídal o houbách, ale i vysvětlil, kde na ně - západní svah. To se potom jináč hledá:6 praváků, jeden rozkoplý hřib královský (poprvé v životě), bedle, masáky, holubinky. Takže, kdo se chce něco dovědět, tak se doví, nebo jak říkáš poptá. Díky za odpověď. V pátek vyrážím a budu opětně objevovat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|