Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Jaroslav Svoboda: Houbotlas aneb kniha o houbách sršící originalitou
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
SPKS

PříspěvekZaslal: po 22. srpen 2011 0:20
  Předmět: Jaroslav Svoboda: Houbotlas aneb kniha o houbách sršící originalitou
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Originální houbařská příručka je určena všem, jejichž koníčkem je houbaření. Publikace shrnuje mnohaletou práci mykologa, výtvarníka a hradeckého rodáka Jaroslava Svobody. Díky své erudici mykologa a autora vědeckých ilustrací v oblasti biologie vytvořil dílo, která je výtečnou pomůckou pro každého hradeckého houbaře. Obsahuje přesné mapky výskytu jednotlivých druhů na území města Hradec Králové a recepty na jejich zpracování. Díky své populárně-vědecké části také čtenáře uvádí do tajů a magie mykologické vědy. Kromě barevných ilustrací a fotografií je kniha proložena kreslenými anekdotami a minipovídkami z houbařského života. Knihu lze objednat v síti velkoobchodu KOSMAS.

40.75 kB    
houbotlas_obalka.jpg
   houbotlas_obalka.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Roman Manak

PříspěvekZaslal: po 22. srpen 2011 7:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No tak za prvé mi to připadá jako SPAM. Je sice pravda, že takováto knížka by spoustě lidí tady by mohla být užitečná, to ale na věci nic nemění, když je to pouze zkopírovaný text, který u této knížky najde člověk v každém internetovém knihkupectví, které knížku nabízí.

Co takhle nějaký vlastní názor? Četl/četla jsi tu knížku, když tady o ní píšeš?

A za druhé je to trochu s křížkem po funuse, ne? Knížka vyšla před dvěma lety...

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
SPKS

PříspěvekZaslal: út 23. srpen 2011 20:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj,
omlouvám se za nevhodně formulovaný přispěvek. Na diskusním fóru jsem poprvé. Uveřejněná zpráva není žádný spam. Knihu jsem četla a tu anotaci, co najdeš údajně na každém internetovém knihkupectví, sama vytvářela. Nevím tedy, proč bych nemohla používat svůj vlastní autorský text. Štve mě akorát, jakým způsobem distributor KOSMAS oslovuje, resp. neoslovuje, čtenáře, kterým by se mohla tahle skvělá knížka hodit. Dozvěděla jsem se z ní opravdu zajímavé věci o houbách, a to mám už dva vysokoškolské tituly a třetí na cestě, a taky se mnohokrát dobře pobavila. Houbaři jsou zvláštní národ a já je moc obdivuju. Jarda Svoboda, který knížku napsal, nejen sbírá neuvěřitelné houby (takové, co běžný člověk v životě neviděl) na neuvěřitelných místech, ale zajímá se o všechno okolo hub. Sám si knihu ilustroval, a protože má k tomu patřičné vzdělání, tak opravdu kvalitně. Jestli je knížka už dva roky stará, tak jí to pranic neubírá na kráse. Takže pokud se najde někdo jako já, kdo nepotřebuje houby nacpat akorát jenom do smaženice nebo do zavařovaček, tak mu ji vřele doporučuji.
Eriola
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 24. srpen 2011 6:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út srpen 23, 2011 8:01 pm SPKS napsal:
Ahoj,
omlouvám se za nevhodně formulovaný přispěvek.

Rozhodně není proč se omlouvat! Ta kniha tu ještě nikde není zmiňována, a tak je moc dobře, že má vlastní téma! Ram se asi trochu unáhlil Wink žijeme v rychlé době Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Roman Manak

PříspěvekZaslal: st 24. srpen 2011 6:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jojo, unáhlil jsem se. Ale právě to, že šlo pouze o zkopírovanou anotaci, mi připadlo jako reklama vydavatele... No řekněte který vydavatel by nechtěl mít zdarma reklamu na knížku o houbách na asi nejnavštěvovanějším houbovém serveru v ČR.

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 24. srpen 2011 6:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

DAMyko není nejnavštěvovanější Wink ... a jinak, reklamu si tu může každý dát zadarmo (až do odvolání), pokud bude neagresivní a k houbové tématice. Reklama přeci není jenom špatná Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Roman Manak

PříspěvekZaslal: st 24. srpen 2011 7:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 23. srpen 2011 20:01 SPKS napsal:
Ahoj,
omlouvám se za nevhodně formulovaný přispěvek. Na diskusním fóru jsem poprvé. Uveřejněná zpráva není žádný spam. Knihu jsem četla a tu anotaci, co najdeš údajně na každém internetovém knihkupectví, sama vytvářela. Nevím tedy, proč bych nemohla používat svůj vlastní autorský text. Štve mě akorát, jakým způsobem distributor KOSMAS oslovuje, resp. neoslovuje, čtenáře, kterým by se mohla tahle skvělá knížka hodit. Dozvěděla jsem se z ní opravdu zajímavé věci o houbách, a to mám už dva vysokoškolské tituly a třetí na cestě, a taky se mnohokrát dobře pobavila. Houbaři jsou zvláštní národ a já je moc obdivuju. Jarda Svoboda, který knížku napsal, nejen sbírá neuvěřitelné houby (takové, co běžný člověk v životě neviděl) na neuvěřitelných místech, ale zajímá se o všechno okolo hub. Sám si knihu ilustroval, a protože má k tomu patřičné vzdělání, tak opravdu kvalitně. Jestli je knížka už dva roky stará, tak jí to pranic neubírá na kráse. Takže pokud se najde někdo jako já, kdo nepotřebuje houby nacpat akorát jenom do smaženice nebo do zavařovaček, tak mu ji vřele doporučuji.
Eriola

Tak to bych se měl omluvit já. Ale pro příště bych volil trochu jiný přístup než jen zkopírovanou anotaci (i když jsi teda její autorkou). Pak to opravdu vypadá jak nevyžádaná reklama.

Apropo - o knížce vím už delší dobu, ale v kamenném obchodě jsem na ni zatím nenatrefil. A v internetovém knihkupectví jsem dosud nenašel náhled aspoň pár stránek. A zajíce v pytli nechci kupovat. Nebyl by nějaký náhled? (snad se tím neporuší autorský zákon)

Roman Manak

PříspěvekZaslal: st 24. srpen 2011 7:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 24. srpen 2011 6:56 Bob napsal:
DAMyko není nejnavštěvovanější Wink ... a jinak, reklamu si tu může každý dát zadarmo (až do odvolání), pokud bude neagresivní a k houbové tématice. Reklama přeci není jenom špatná Smile

Tak mi řekni, které houbové stránky u nás jsou navštěvovanější. Tím myslím ale opravdu dobré stránky, ne nějaké článjky o houbách v internetovém |Blesku Smile

Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 24. srpen 2011 8:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 24. srpen 2011 7:13 ram2007 napsal:
Tak mi řekni, které houbové stránky u nás jsou navštěvovanější.

Tak to by mě taky zajímalo...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 24. srpen 2011 9:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nejnavštěvovanější jsou tuším odjakživa www . nahouby . cz
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: st 24. srpen 2011 9:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jediné místo, kde se dá tato kniha koupit v kamenném obchodě je knikupectví Academia na Václ. nám. v Praze. Jinak je to moc sympatická kniha. Svým konceptem zcel odlišná od ostatních.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Roman Manak

PříspěvekZaslal: st 24. srpen 2011 10:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 24. srpen 2011 9:26 Michal Mikšík napsal:
Jediné místo, kde se dá tato kniha koupit v kamenném obchodě je knikupectví Academia na Václ. nám. v Praze. Jinak je to moc sympatická kniha. Svým konceptem zcel odlišná od ostatních.

Díky za odpověď. Ale jeden uživatel(ka) mi soukromou zprávou sdělil(a) že ta kniha není až takový trhák. Proto bych rád viděl nějaké ukázky předtím než bych si ji koupil.

SPKS

PříspěvekZaslal: po 12. září 2011 20:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dobře, tak zkusíme takovou malou ochutnávku. Uhodnete, jaký význam má tato houbařská značka? Autor Houbotlasu jich vytvořil celou sadu.
Eriola

55.99 kB    
Houbarska znacka.jpg
   Houbarska znacka.jpg
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 13. září 2011 11:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pozor velký výskyt hříbkařů,ostatní houby budou zničeny a půda rozryta jak od prasat Very Happy Very Happy Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru