Zaslal: po 27. září 2010 15:09 Předmět: K určovně
Toto je pouze návrh pro chudáky, kteří nemají fotoaparát a zároveň neumí správně popsat druhy na určení. Jsem si vědom, že to znamená práci, zejména vektorově grafickou.
1/ Číselník znaků hub. Představuji si jako výčet jednotlivých tvarů s "kresbou" - ve vektorovém formátu (pro ev. úpravu). Tvar třeně, klobouku, způsob připojení lupenů k třeni... vše potřebné pro určení druhu/rodu hub a kresba pro pochopení i laiky. Možná i vysvětlující stránky (barva výtrusného prachu je...).
2/ Formuláře, kde by se vyplňovalo dle tohoto číselníku a odeslalo by se do určovny. (a muselo by být povinně vyplněno n položek)
Tím by se, dle mého, tolik neodrazovali laici při pokusu o určení houby. Díky vazbě na kresbu by si laici zažili správné názvosloví, znalci by byli patřičně nasměrováni - ev. pro doplňující informace.
Dále mi chybí v DAMyku např. závojenka je když... popis jednotlivých druhů a možnost záměn a typických znaků. Mám pocit, že něco podobného někdy navrhoval Bob
Děkuji
pm
P.S. Přišlo mi jako správné velkofórum sem, ale ono se to týká spíše určování hub.
Dobrý den, sháním odborníka a poradce pro naši výstavu hub, která se koná 8-11.8. 2011. Okres Kutná Hora. Nemůžete mi prosím poradit, na koho se obrátit ?? Pište na e-mail : poupatko007@email.cz. Děkuji
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: ne 14. srpen 2011 20:25 Předmět: Re: Poradna
ne 14. srpen 2011 19:57 poupatko007 napsal:
Dobrý den, sháním odborníka a poradce pro naši výstavu hub, která se koná 8-11.8. 2011. Okres Kutná Hora. Nemůžete mi prosím poradit, na koho se obrátit ?? Pište na e-mail : poupatko007@email.cz. Děkuji
Trochu pozdě, když už je po výstavě, ne? _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory