Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Katalog české mykologické a houbařské literatury
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 06. října 2011 9:18
  Předmět: Katalog české mykologické a houbařské literatury
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj všichni, pustil jsem se do náročného úkolu udělat jakýsi katalog české neperiodické houbařské a mykologické literatury od prvních spisů až po dnešek, kde by čtenáři měli na jednom místě snad vše, co na našem území o houbách vyšlo s tím, že ke každé publikaci by byla vždy obálka, stručný popis, nějaké charakteristiky jako počet stran, rok atd. prostě základní biblio údaje. Řazeno by to mělo být po letech. Českou literaturu sbírám již 20 let a myslím, že mám tak 80-90% všeho, co kdy u nás bylo vydáno, ale sem tam se objeví nějaká knížečka, o které jsem vůbec nevěděl. Pokud si myslíte, že máte doma něco, ať už je to jen sešitek, knížečka, místní nějaká regionální publikade o houbičkách, napište mi a pomožte mi při sestavování tohoto díla. Stačí, když mi napíšete na email název, autora, rok vydání, počet stran, a ideálně když vyfotíte obálku. Na vaše poklady se těším na emailu michal.miksik@gmail.com. Snad se mi podaří to nějak zkompletovat a vydat. Nebude to nic velikého, ale může to být užitečný průvodce pro houbaře i mykology.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Teri

PříspěvekZaslal: čt 06. října 2011 19:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jde Ti čistě o publikace, nebo třeba i o nějaké rozsáhlejší články? Nebo např. součásti výročních zpráv např. škol?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: pá 07. října 2011 9:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Může klidně být, já si to kdyžtak potom roztřídím, zvažuju, zda tam dát i nějaké sborníky z konferencí apod., zatím nevím.
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: po 10. října 2011 11:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Takhle by zhruba mohla vypadat jedna strana publikace s jedním titulem

99.92 kB    
Příhoda.jpg
   Příhoda.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 10. října 2011 13:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Od první chvíle co jsem si tvou prosbu Michale přečetl si myslím, že tohle je přesně záměr, kterému by slušela jedině webová aplikace, tak, aby mohla být literatura doplňována a celý projekt nevisel na jedné osobě, ale na kolektivu, který se může dynamicky měnit Smile Jedno téma ve fóru Svět Hub by na to bohatě stačilo. Úvodní příspěvek by byl seznamem linků k jednotlivým dílům (příspěvkům) pod tím. Jen by to chtělo správce, nějakou šablonu a je to - třeba budou postupně přibývat a za nějaký ten čas ... Wink

Domnívám se, že pokud nevím, co už máš shromážděné, těžko ti budu něco posílat neb bych se na každé dílo musel optati ... to dělat nebudu neb je to moc práce pro mne i pro tebe - kdyby ti každý koho znáš napsal seznam ... Smile Asi by to chtělo zveřejnit nějaký seznam, třeba bez obrázků a dalších detailů.

V dnešní krizi ... vážně myslíš, že by to mohl někdo vydat? Myslím, že tohle dílko bude užitečné, ale koupila by si ho asi jen hrstka lidí. Já například asi ne ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 10. října 2011 13:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Přesně tyhle myšlenky co napsal Bob mě vedly k tomu, že jsem napsal svůj první příspěvek do tohoto tématu, který se pak rozvinul směrem nežádoucím... Dá to spoustu práce a KOLIK LIDÍ TOHLE VYUŽIJE ?
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 13. října 2011 9:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já to spíše plánuju jako PDF volně ke stažení, než jako knihu...takže kdo to bude chtít, SI TO BUDE MOCI STÁHNOUT.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru