Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Iva
|
Zaslal: pá 06. ledna 2012 16:57 Předmět: Co je to za houbu? |
 |
|
Dobrý den, prosím o pomoc s určením houby. Je to Jidášovo ucho? Našla jsem to dnes na rok uříznuté suché větvi z černého bezu. Velikost 1-3cm. Děkuji.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: pá 06. ledna 2012 19:24 |
 |
|
Určitě
_________________ jp. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Iva
|
Zaslal: pá 06. ledna 2012 22:56 |
 |
|
Děkuji za rychlou odpověď!
Ještě bych chtěla vědět, jestli se může sbírat i přemrzlé, nebo jen ty, které narostou v době, kdy nemrzne.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: so 07. ledna 2012 0:40 |
 |
|
pá 06. ledna 2012 21:56 Iva napsal: |
Ještě bych chtěla vědět, jestli se může sbírat i přemrzlé, nebo jen ty, které narostou v době, kdy nemrzne. |
Jidášovo ucho se může sbírat prakticky vždy, i když je seschlé, nebo zmrzlé. Jen se nesmí roztékat mezi prsty. Po namočení do vody rychle nabere svou původní podobu. Nemají se brát ani ucha, která jsou porostlá zelenou řasou.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: so 07. ledna 2012 11:19 |
 |
|
Nemám co k předchozím odpovědím dodat, se vším souhlasím Jen taková poznámka - mě osobně to přijde jako chuťově dost nevýrazná houba. Je taková chrupavčitá, což je asi žádaný efekt, ale jinak podle mě nic moc. Včera jsem byl na koštu hub v Ratíškovicích, kde bylo dokonce ušisko naložené ve sladkokyselém nálevu, ale nijak mě nenadchlo. Zajímalo by mě, čeho si tak na něm většina lidí cení. Určitě ho vyzkoušejte a budu rád, když dáte vědět, jak chutnalo
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Iva
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abbadon
|
Zaslal: so 07. ledna 2012 15:20 |
 |
|
pá 06. ledna 2012 23:40 Kraken napsal: |
Ještě bych chtěla vědět, jestli se může sbírat i přemrzlé, nebo jen ty, které narostou v době, kdy nemrzne. |
Jidášovo ucho se může sbírat prakticky vždy, i když je seschlé, nebo zmrzlé. Jen se nesmí roztékat mezi prsty. Po namočení do vody rychle nabere svou původní podobu. Nemají se brát ani ucha, která jsou porostlá zelenou řasou. |
sakra tohle vědět včera
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: so 07. ledna 2012 22:24 |
 |
|
so 07. ledna 2012 14:20 Abbadon napsal: |
pá 06. ledna 2012 23:40 Kraken napsal: |
Jidášovo ucho se může sbírat prakticky vždy, i když je seschlé, nebo zmrzlé. Jen se nesmí roztékat mezi prsty. Po namočení do vody rychle nabere svou původní podobu. Nemají se brát ani ucha, která jsou porostlá zelenou řasou. |
sakra tohle vědět včera  |
Proč? Našel jsi tunu ušiska?
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abbadon
|
Zaslal: so 07. ledna 2012 23:45 |
 |
|
citace: |
Proč? Našel jsi tunu ušiska?  |
No to zase ne ale něco určitě. Loni jsem ho našel tuny ale v tekutém stavu letos příjdu na lokalitu a bez černý si někdo asi nanosil domu na topení takže jsem si vyfotil jeden trsík do mobilu a šel jsem domu
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|