Zaslal: st 15. února 2012 21:07 Předmět: pomoc s určováním položek
Vážení kolegové amatérští mykologové,
je zima, nastává čas rozjímání a mikroskopování loňských sběrů. Během mé práce v Muzeu východních Čech jsem v herbářích narazila mimo jiné na spoustu neurčených, nebo předběžně určených sběrů. S některými jsem si poradila osobně, některé rody měli v ruce naši přední odborníci. Je tu ale pořád dost položek, na které se dosud nikdo nepodíval. Napadlo mě tedy, že bych se mohla zeptat vás ostatních, jestli byste se na něco nechtěli podívat. Jediné, co vám za to můžeme nabídnout, že u houby bude vaše jméno v kolonce určil. Není to mnoho, ale přece jen je to něco, co tady po vás zůstane. Níže je seznam rodů, do kterých spadají neurčené druhy. Pokud by někdo z vás měl chuť na cokoliv mrknout, napište SZ nebo klidně i sem do vlákna.
Každopádně předem děkuji za jakoukoliv ochotu
V pořádku Bobe, byl to takový pokus. Já bohužel nemám v některých rodech vůbec praxi a tak jsem napřed chtěla vyzkoušet, zda se nechytne někdo, kdo už s některými měl co dočinění.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory