Zaslal: po 24. dubna 2006 9:20 Předmět: Seděla u vody ... Tmavobělka žlutavá
Takže, při mé nedělní vycházce po kopcích kolem Kraslic s kočárem ... fakt dřina - ani se nedivím, že mamky na mateřské nechodí s kočárem na houby . Nenašel jsem nic z toho co jsem hledal ... hodně mne překvapilo, že jsem v místních smrkových lesích nenašel penízovku smrkovou. Dokonce jsem nenašel ani tu oranžovku na bobcích králíků a zajíců ... tak jsem ovšem našel vysvětlení - králíci tu totiž nebobkují ve smrkovém, ale v přilehlé olšině, kde jsem nenašel ani jehnědku. Asi to je všechno tím, že semínka s šišek tu hned klíčí a tam šišku stráví mladý stromek a nikoli penízovka ... no a tím jak je nízký a je jich tu jak naseto ... asi to zajícům znepříjemňuje potřebu natolik, že raději chodí do přilehlé nepíchavé olšiny. Louky rozkvétajících sasanek mi také nic neukázaly a tak jsem šel s několika nafocenými choroši pokorně dolů s kopce i s kočárem ... a v tu chvíli tam stála u cesty a potoka jak zjevení ... klobouk asi 12 cm v průměru, třeň 2 cm zploštělý, vůně skoro jako slabší vůně špičky zahradní ... co to je?
239.22 kB
23.4.2006, Kraslice (KV), louka u cesty a potoka, vyba. (c) Bob
UPotoka0.jpg
238.43 kB
UPotoka1.jpg
241.3 kB
UPotoka2.jpg
232.23 kB
UPotoka3.jpg
Naposledy upravil Bob dne st 03. května 2006 8:48, celkově upraveno 1 krát
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory