Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Leccinum vulpinum - Křemenáč borový
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 11. srpen 2007 21:09
  Předmět: Leccinum vulpinum - Křemenáč borový
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pod borovicemi jsem našel tohoto krasavce. Bylo jich tam víc, ale ty už nebyly tak fotogenický. Narozdíl od smrkových, které nacházím o kus dál pod smrky nemají tak tmavé šupiny na třeni a barva klobouku zvláště u malých plodnic nemá hnědý odstín.
Železnobrodsko 11.8.2007

120.33 kB    
Leccinum vulpinum.jpg
   Leccinum vulpinum.jpg

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 13. srpen 2007 8:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Asi rok dva zpět jsem měl obrovské štěstí ... šel jsem na březové ... hned u parkovistě pod šesti duby byl jeden dubový, v březovém háji jsem našel březové, ve smrčině smrkové a pod osikou u cesty i osikové. Pak jsem brouzdal zpět k domovu a v mladé borovině s tu a tam břízkou jsem našel křemenáče přesně takového jako ukazuješ ... porovnáním s těmi v košíku bych s jiným druhem souhlasil. Ten můj měl ale "šupiny" takové podlouhlé, třeň jakoby vrásčitý ... ale barva přesně jak u toho tvého na mém monitoru Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
burlik

PříspěvekZaslal: út 14. srpen 2007 15:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No to je krása, ...přiznám se, že v lese jsem jej ještě nenašel... třeba někdy to štěstí mít budu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 18. září 2007 22:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

minulý týden jsme na ně narazili v Kuřivodech,ožerky byly růžové a na řezu taky zpočátku ihned růžověly

172.14 kB    
borový les,u cesty okolí Kuřivod 14.9.2007
Leccinum vulpinum 1.jpg
   Leccinum vulpinum 1.jpg

133.4 kB    
Leccinum vulpinum2.jpg
   Leccinum vulpinum2.jpg

119.17 kB    
Leccinum vulpinum3.jpg
   Leccinum vulpinum3.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 19. září 2007 10:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To růžovění jsem již u nějakých křemenáčů pozoroval ... které to dělají a které nikoli ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 08. října 2012 7:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Včera je soused asi sbíral na smaženici kousek za Kladnem. Prý rostly v borůvčí v čistém boru. Sám byl prý překvapen, že v takovém lese našel křemenáče.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru