Pod borovicemi jsem našel tohoto krasavce. Bylo jich tam víc, ale ty už nebyly tak fotogenický. Narozdíl od smrkových, které nacházím o kus dál pod smrky nemají tak tmavé šupiny na třeni a barva klobouku zvláště u malých plodnic nemá hnědý odstín.
Železnobrodsko 11.8.2007
Asi rok dva zpět jsem měl obrovské štěstí ... šel jsem na březové ... hned u parkovistě pod šesti duby byl jeden dubový, v březovém háji jsem našel březové, ve smrčině smrkové a pod osikou u cesty i osikové. Pak jsem brouzdal zpět k domovu a v mladé borovině s tu a tam břízkou jsem našel křemenáče přesně takového jako ukazuješ ... porovnáním s těmi v košíku bych s jiným druhem souhlasil. Ten můj měl ale "šupiny" takové podlouhlé, třeň jakoby vrásčitý ... ale barva přesně jak u toho tvého na mém monitoru
Včera je soused asi sbíral na smaženici kousek za Kladnem. Prý rostly v borůvčí v čistém boru. Sám byl prý překvapen, že v takovém lese našel křemenáče.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory