Zaslal: čt 20. září 2012 20:09 Předmět: Bělásek řeřichový
Fascinují mne ty oranžové a jinde fialové barvy.Tento druh se snadno chová.Možná by se snadno chovaly i příbuzné druhy z etiopie a jiných afrických zemí.Napřed by se muselo zjistit,na čem housenka toho kterého druhu žije.
náš řeřichový-podle dloholetého pozorování klade vajíčka nejraději na strmobýl=turitis.Pěstuji si tuto dvouletou bylinu a těší mne když na ní na jaře sedí oranžový bělásek neb zelený=samička.V noci spí na květech,ve dne z nich saje a dokonce se na nich i páří a klade vajíčka.Je to pro něj rostlina č.1. druhá jeho rostlina je myslím měsíčnice=lunaria.Přežije i na česnáčku a řeřišnicovitých. Strmobýl nemůžu už v přírodě najít.divím se že mizí,když vytváří obrovská množství semen.Podle množství semen se ho bojím doporučovat k pěstování, protože by se mohl nekontrolovaně šířit.To je velký kontrast s tím, že v přírodě mizí.Letos byl mráz 18.5a bělásci nepřiletěli.kousek dále, v javorníku ale mráz nebyl,snad tam přežili.Také ve Frýdku nemrzlo, na Hukvaldech, v Lipníku a litovli ne a v některých částech jižní Moravy.To vím podle toho,že tam plodila moje odrůda Kiwi Vitakola,kterou v Moskvě vyhodnotili jako nejlepší odrůda druhu Kolomikta na světě.Zároveň je to nejzdravější ovoce na světě pro obsah Vitamínu C=1520mg/na 100gr.Pro srovnání-kiwi z obchodu má 60.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory