Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Zátiší s muchomůrkou červenou
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: čt 29. listopadu 2012 22:58
  Předmět: Zátiší s muchomůrkou červenou
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nevím, jestli toto sem vůbec může patřit. Do tohoto tématu. Ale, bohužel i toto lze v našich lesích potkat. A myslím, že takovéto "zátiší" nemusím potkat jenom já. (Je-li již nějaké podobné téma zde na DAmyku, tak se omlouvám, že jsem ho ještě nezjistil a, mohu-li poprosit adminy, aby tam tento příspěvek přehodili).

99.8 kB    
DSC00086L.jpg
   DSC00086L.jpg

pavka

PříspěvekZaslal: so 01. prosince 2012 19:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To je, bohužel, dost častý obrázek v našich lesích. Tohle se v létě objevilo u nás v Bříšťanském lese, asi 5 metrů od značky Přírodní památka.

198.62 kB    
DSCN3413u.JPG
   DSCN3413u.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Roman Manak

PříspěvekZaslal: ne 02. prosince 2012 19:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

so 01. prosince 2012 19:18 pavka napsal:
To je, bohužel, dost častý obrázek v našich lesích. Tohle se v létě objevilo u nás v Bříšťanském lese, asi 5 metrů od značky Přírodní památka.

Nic nového pod sluncem Sad V jedné rezervaci kam pravidelně chodím (taky má statut přírodní rezervace) je jedna pneumatika hluboko uvnitř území. Na jiném (opět PR) je jich víc než jedna, tentokrát na hranici. Podobných případů se bohužýel dá najít víc než dost Sad

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hanýžka

PříspěvekZaslal: po 03. prosince 2012 10:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nedávno se objevilo plno pneumatik cca 20m od jediné moravské lokality kalichovky půvabné a to mě ještě manžel vystrašil, že jsou přímo na lokalitě. Nenapadá mě slušný výraz pro takové chudáky. Crying or Very sad
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 03. prosince 2012 12:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To u nás nejsou troškaři. Evil or Very Mad Je to pár metrů od ného naleziště zvonkovky číškovité závojové.

179.83 kB    
DSC01697.JPG
   DSC01697.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Roman Manak

PříspěvekZaslal: po 03. prosince 2012 19:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já tu ještě uvedu jeden příklad. Mám jednu lokalitu, která sice není ani přírodní rezervací ani žádným jiným chráněným územím. Ale i přes to, že je z obou stran obklopena intenzivně využívanými zemědělskými plochami a je tudíž částečně zasažena eutrofizací, je z mykologického hlediska hodně zajímavá (a nejen mykologického). Mám snahu zajistit jí nějaký ochranářský statut a možná i proto jsem si dal za úkol ji vyčistit od odpadů. Je docela mimo "hlavní dění", tím myslím, že pro běžné obyvatelstvo je dost vzdálená na to, aby tam chodili každý den, navíc ne na moc atraktivním místě (i když malou částí probíhá naučná stezka). Bohužel i přes relatiovně malý pohyb lidí, je tam smetiště, tedy aspoň bylo. Loni v zimě jsem sám od sebe značnou část lokality vyčistil. Bylo toho docela dost a měl jsem nemalé problémy s umístěním odpadu. Jenže letos tam opět značné množství odpadu přibylo. Není ho tam teda zdaleka tolik co loni, ale i tak dost. Já to vidím tak, že lidi jsou prostě prasata a je jim jedno zda je to chráněné území nebo ne Sad

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: ne 23. prosince 2012 22:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Rame, mohu-li tě takto oslovovat, já se musím přiznat k jedné věci: Do lesa s sebou nosím kousek hajzlpapíru, případně balíček papírových kapesníčků. Už se mi párkrát stalo, že mě chytly "problémy" a čím se pak ošetřit? Rejdit zadkem po zemi, jako to dělají třeba pejsci, není v jehličnatém lese asi to "pravé ořechové".
Takže, poučen okolnostmi, to řeším tímto zbůsobem. Je mi jasné to, že čerstvě po akci to nevypadá nejestetičněji. Ale, s tímto mým exkrementem si příroda poradí v řádu dnů, nejpozději týdnů. A to beze zbytku. Jak si příroda poradí s obaly od bombonů, tatranek, brambůrků či plastovýni lahvemi (PET materiál)????? Ty obaly od cukrovinek - jakž takž za cca rok až dva tři, ale plastové PET lahve ... to může trvat i více jak sto dvěstě let...???? Dříve jsem dělal ve výrobě polyesterových vláken zkratka PES. A meziprodukt se jmenuje zkratkou PET. Princip polymerace je prakticky stejný. A, navíc, tyto uměle vytvořené látky jsou velice stabilní (PET i PES). Teď se nechci nikoho mást, ale myslím, že i nějaké produkty, vzniké touto polymerací (PET), se mohou používat i v lékařství (kanely, by-passy) právě proto, že jsou "inertní" a tudíž nereagují ani s vnitřním prostředí lidského těla i přesto, že toto prostředí je celkem dost agresívní na cizorodé látky a věci tělu nepřirozené. Myslím, že se tomuto říká chirurgický plast nebo nějak podobně.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru