Valašsko vlastně také patří ke Zlínsku. Tak sem také občas něco vložím.
Začnu tímto svým úlovkem ze 13. 6., ale už na talíři; od Malé Lhoty u ValMezu, kdy jsem vlastně letos prvně vyrazil do lesa na houby:
1) hřib kovář; 2) muchmůrky růžovky; 3) holubinka namodralá; 4) voskovka vosková; 5) čirůvka májovka.
Smaženice byla dobrá. Byť jen pro jednoho. Samozřejmě bez voskovek.
Valašsko vlastně také patří ke Zlínsku. Tak sem také občas něco vložím.
Začnu tímto svým úlovkem ze 13. 6., ale už na talíři; od Malé Lhoty u ValMezu, kdy jsem vlastně letos prvně vyrazil do lesa na houby:
1) hřib kovář; 2) muchmůrky růžovky; 3) holubinka namodralá; 4) voskovka vosková; 5) čirůvka májovka.
Smaženice byla dobrá. Byť jen pro jednoho. Samozřejmě bez voskovek.
Ta voskovka je podle mě chlorophana - ten rýhnutý třeň je pro ni charakteristický.
Teri, může být. Já se tyto teprve učím poznávat a určovat. Obě vypadají prakticky stejně (dle popisu ve VELATHUBU). Jestliže má v. cotrónová "rýhnutý třeň", jak píšeš a v. vosková ne, měl by to asi být celkem dobrý poznávací znak. /Otázkou ale zůstává, jestli si to budu pamatovat do příštího nálezu těchto. Pak se opět klidně může stát to, že je určím "obráceně"/. _________________ JGLN
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory