Zaslal: út 05. února 2013 13:39 Předmět: Monografie Čirůvky - Academia 2013
Vážení kolegové
Monografie o čirůvkách vyjde v nakl. Academia v tomto roce, předpokládám někdy na podzim. V knize bude detailně představeno více než 100 druhů z celé Evropy. Součástí knihy budou také kapitoly o ekologii čirůvek a klíče ke všem rodům a druhům.
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: út 05. února 2013 20:55 Předmět: Re: Monografie Čirůvky - Academia 2013
út 05. února 2013 12:39 Michal Mikšík napsal:
Vážení kolegové
Monografie o čirůvkách vyjde v nakl. Academia v tomto roce, předpokládám někdy na podzim. V knize bude detailně představeno více než 100 druhů z celé Evropy. Součástí knihy budou také kapitoly o ekologii čirůvek a klíče ke všem rodům a druhům.
Další info o knize viz obrázek
Michal
No už měla být venku Z té edice mám jak hřibovité, tak holubinky a jsou to vynikající knížky a věřím, že tato bude stejně dobrá. O čirůvkách jsem si pořídil nakonec i "Sbíráme čirůvky", ale ta není uplně košér. Tak do práce a moc se na ni těším! _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Na knize jsem pracoval bezmála 4 roky, tak věřím, že se bude líbit. Upozorňuji, že kniha není primárně monografií, která by byla vyústěním mých výzkumů v této skupině hub, ale jejím cílem je přinést čtenářům ucelené kompilační dílo o této skupině hub v kontextu s tím, co je o těchto druzích známo, pochopitelně v rámci prostorových možností knihy. je určena zejména pro ty, kdo chtějí mít v jedné knize co nejkompletnější přehled všech evropských čirůvek a ambicí je aby byla jakýmsi výchozím dílem pro zájemce o hlubší studium této skupiny hub, u které se v poslední době i díky molekulárním studií ještě dočkáme mnoha novinek.
Je mi to velmi líto, ale musím oznámit, že Academia knize nepřidělila dotaci, takže kniha o čirůvkách tímto jako knižní projekt v Academii končí. Budu se snažit najít nového vydavatele, což bude těžké, ne-li nemožné a nebo se pokusím vydat knihu sám. Pokud se mi podaří v tomto směru učinit nějaký pokrok, budu Vás informovat.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory