Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Ascomycet
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: ne 09. června 2013 19:15
  Předmět: Ascomycet
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Předpokládám, že bez mikroskopu asi určit nepůjdou, tak kdyby o ně někdo měl zájem, chvíli je nechám v lednici:-) Nejdřív jsem fotil ty větší oranžové a až při ostření jsem si všiml těch menších plodnic. Myslel jsem, že se jedná o stejný druh a mladé plodničky, jenže i ty oranžové jsou tam malé a vypadají jinak. Takže jde asi o dva druhy. Nalezeno na letošním spáleništi v jehličnatém lese, páleny ovšem byly i listnáče. Ač se to nezdá, ty menší plodničky měly 1- 2 mm a ty oranžové větší max. do 3 mm. Jen ještě doplním, že vzhledem k velikosti plodnic, jejich rozložení na lokalitě a tvaru mladých plodnic se určitě nejedná o oranžovku vřetenovýtrusou.

188.22 kB    
9.6. 2013 Bezručák /CV/
ascomycet.jpg
   ascomycet.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 14. června 2013 10:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

momentálně jsem bez mikráku Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: pá 14. června 2013 11:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Škoda Bobe, ale koukal jsem, že to může být cokoli. Od Octospory, Lamprospory, Cheilymeniy, přes Melastizu, Pyronemu, až třeba po Pulvinula Smile Neznám rozměry všech, ani habitat, ale podoba tam je Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 14. června 2013 21:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ty oranžové bych viděl na nějaký druh Anthracobia. Ty menší by mohly být třeba i Ascobolus carbonarius. Bez mikráku to ale nepůjde.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru