Zaslal: ne 09. června 2013 19:15 Předmět: Ascomycet
Předpokládám, že bez mikroskopu asi určit nepůjdou, tak kdyby o ně někdo měl zájem, chvíli je nechám v lednici:-) Nejdřív jsem fotil ty větší oranžové a až při ostření jsem si všiml těch menších plodnic. Myslel jsem, že se jedná o stejný druh a mladé plodničky, jenže i ty oranžové jsou tam malé a vypadají jinak. Takže jde asi o dva druhy. Nalezeno na letošním spáleništi v jehličnatém lese, páleny ovšem byly i listnáče. Ač se to nezdá, ty menší plodničky měly 1- 2 mm a ty oranžové větší max. do 3 mm. Jen ještě doplním, že vzhledem k velikosti plodnic, jejich rozložení na lokalitě a tvaru mladých plodnic se určitě nejedná o oranžovku vřetenovýtrusou.
Škoda Bobe, ale koukal jsem, že to může být cokoli. Od Octospory, Lamprospory, Cheilymeniy, přes Melastizu, Pyronemu, až třeba po Pulvinula Neznám rozměry všech, ani habitat, ale podoba tam je
Založen: 29. 08. 2006 Příspěvky: 735 Bydliště: Rychnov u Jablonce
Zaslal: pá 14. června 2013 21:40
Ty oranžové bych viděl na nějaký druh Anthracobia. Ty menší by mohly být třeba i Ascobolus carbonarius. Bez mikráku to ale nepůjde. _________________ honza
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory