Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Jakýsi choroš
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: st 29. května 2013 21:48
  Předmět: Jakýsi choroš
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tento útvar jsem našel u jakéhosi "bludiště pro menší děti" z kůlů v jednom z místních parků - ve ValMezu. Kůly pravděpodobně pochází ze starých telegrafních sloupů, nařezaných na patřičnou délku. Dle mne se jedná o smrkové kůly - dle struktury, které byly impregnovány (možná nějakým druhem asfaltové směsi či něčím podobným), ale čas už z nich tu impregnaci více méně vymyl. Samotný útvar byl hodně tvrdý,jakoby až korovitý nebo spíš dřevnatý a zdál se mi plochý -rozlitý na zemi, maličko šel nadzvednout, ale nechtěl jsem ho ulomit. Jeho veliost je asi 8 x 13 cm. Průměr kůlů je cca 17 cm. Z dálky připomíná spíš kámen. Na levém snímku je partné, že základ (asi) vyrostl právě z toho posledního kůlu. Pravý snímek ukazuje pohled na část tohoto bludiště. Nemáte někdo tušení, co to může být?

99.85 kB    
DSCN1464L.jpg
   DSCN1464L.jpg

Michal Zima

PříspěvekZaslal: čt 30. května 2013 6:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Teda nechci být rejpal,ale napadlo mě,zda to není právě zatuhlý zbytek oné asfaltové hmoty pocházející z impregnace dřevěných kůlů... Very Happy Very Happy Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: po 03. června 2013 16:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 30. května 2013 6:51 Michal Zima napsal:
Teda nechci být rejpal,ale napadlo mě,zda to není právě zatuhlý zbytek oné asfaltové hmoty pocházející z impregnace dřevěných kůlů... Very Happy Very Happy Very Happy

S tou to nemá vůbec nic společného. Ten světle okrový okraj tohoto útvaru jsou droboulinké póry okem prakticky nepostřehnutelné, na omak jakoby měkké, zbytek plodnice takový korovitě tuhý. Schválně jsem se tam zašel znovu podívat.
Napadá mi, že by nějaký ohňovec?

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru