Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Snad nějaká číšenka?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: ne 09. června 2013 21:07
  Předmět: Snad nějaká číšenka?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Cestou z garáže procházím okolo plotu Ovocentra (překladiště ovoce a zeleniny pro maloobchod). Zde jsem si v úzkém pásu trávy mezi plotem a cestou všiml těchto drobných plodniček, které rostou na třísce velikosti asi 14 x 2,2 cm, poloponořené v zemině (spodní záběr představuje cca skutečnou velikost). Tuším, že to může být nějaká tříska z palety, kterou odsud zřejmě kdysi vyhodili. Tu třísku. Snad pochází ze smrku (jen můj odhad). Největší plodničky jsou do 7 mm v průměru a i tak vysoké. Velikost se za tři dny nezměnila - foceno 6. 6. a dnes jsem opět kontroloval. Barvy odpovídají. Až teprve při focení jsem si všiml, že se okolo vyskytují staré plodnice. Zřejmě stejné houby. Pak, při zmenšování snímků pro WEB, jsem si všiml, že jedna nová vyrůstá dokonce ze starého pohárku (horní záběr). Tuším nějakou číšenku.

142.72 kB    
DSCN1744L.jpg
   DSCN1744L.jpg

Hercuus

PříspěvekZaslal: ne 09. června 2013 21:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

nebo třeba pohárovka obecná Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: po 10. června 2013 10:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 09. června 2013 21:18 Hercuus napsal:
nebo třeba pohárovka obecná Smile

Ve VELATHUBu není vyobrazení plodnic ještě nahoře uzavřených, jen několik otevřených a to mne zřejmě zmátlo. Podle Datlasu je to ona.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru