Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
hřib jaký?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
janinka
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 10. července 2013 19:40
  Předmět: hřib jaký?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dneska jsem si před baletem zaskočila na chviličku do lesa a našla jsem tento druh hřibu. Nikdy jsem nic takového neviděla. Na gymplu mykologii nemáme a tak mi napadlo podívat se na internet, ale nic podobného jsem nenašla. Houby jsem našla u Mladé Boleslavi ve smíšeném lese (borovice, dub, bříza), po rozříznutí noha zezelenala, hlava zůstala stejná a klobouk byl takový jako šupinatý. Poradíte co to může být? Janinka

109.12 kB    
2.jpg
   2.jpg

126.47 kB    
1.jpg
   1.jpg
Tori_
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 10. července 2013 20:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Myslím, že to je hřib siný, viz tady: http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=183 (ale ještě jsem ho nepotkala, tak radši ať se vyjádří někdo, kdo ho má nakoukaný z přírody).
Tori_
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 10. července 2013 20:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Klikací odkaz: http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=183 (myslela jsem, že se to označí automaticky).
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 10. července 2013 20:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Z přírody ho taky neznám, ale domnívám se, že jiná možnost než hřib siný není.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
JARIN

PříspěvekZaslal: st 10. července 2013 20:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já ho znám i s přírody a je to určitě on. Na první fotce je na rourkách vidět modrání po otlačení, což je pro Hřib siný typické.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 11. července 2013 14:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ano hřib siný ! Gratuluji k nálezu!
mykožrút

PříspěvekZaslal: pá 12. července 2013 11:00
  Předmět: Gyroporus cyanescens

Myslel som, že tá gratulácia je irónia. Stretávame sa s ním na viacerých miestach každoročne a to sme dosť na severe. Ale vyzerá to tak, že miestami bude asi naozaj vzácny.

Naposledy upravil mykožrút dne pá 12. července 2013 23:31, celkově upraveno 1 krát
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 12. července 2013 15:16
  Předmět: Re: Gyroporus cyanescens

pá července 12, 2013 11:00 mykožrút napsal:
..... miestami bude asi naozaj dosť vzácny.

To určitě bude, za 25 let co se zajímám o houby jsem ho ještě nenašel, přestože se na místech jeho výskytu občas pohybuju.

mykožrút

PříspěvekZaslal: pá 12. července 2013 23:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A my barbari ho tu požierame. Aj dnes sa mi zhodou okolností podarilo nájsť pár plodničiek na dvoch nových miestach. Zvykneme ich nachádzať od výšky 300 m.n.m. až do nejakých 1200 m.n.m. Tu sa netvári moc prieberčivo.
krakalek

PříspěvekZaslal: so 13. července 2013 16:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

taktez jsem nikdy jeste nemel stesti, ale kamarad jich nosil z okoli MB tento tyden pravidelne narvane kosiky Shocked
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal Zima

PříspěvekZaslal: čt 18. července 2013 19:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Za mého dětství,tj. někdy v 70. letech,jsem se s ním setkával každoročně v písčitých borech na Roudnicku,mezi Záluží a Předonínem.Nesbírali jsme jej, neboť jsme ho neznali - v kapesním atlasu Pilát - Ušák,což byla naše tehdy jediná dostupná literatura Smile - se neuváděl.Jak to tam vypadá dnes,nevím - většinu lesa tam spolkla těžba písku.Možná by k tomu měl co říci Jethro - je to jeho lokalita Smile .
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru