Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Na zahradě
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Veronika
Anonymní

PříspěvekZaslal: so 24. srpen 2013 13:53
  Předmět: Na zahradě
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dobrý den,

ráda bych Vás požádala o radu. Na zahradě se mi objevily tyto houby. Není to poprvé, jsou tu většinou jednou za dva roky. Klouzky žíhané jsem myslím identifikovala správně, ale ráda se poučím pokud ne. Bedly (podruhem si nejsem jistá) také poznám, ale ty s bílými kloboučky a černým spodkem vůbec nedokážu identifikovat. Tak snad se zde najde někdo kdo poradí Wink

123.3 kB    
mladá
houby04.jpg
   houby04.jpg

187.47 kB    
houby03.jpg
   houby03.jpg

195 kB    
pro mě neznámá houbová rodinka
houby01.jpg
   houby01.jpg

144.07 kB    
houby02.jpg
   houby02.jpg
Anonymní

PříspěvekZaslal: so 24. srpen 2013 13:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

a ještě zbytek hub ze zahrady Smile

186.36 kB    
houby08.jpg
   houby08.jpg

189.75 kB    
houby07.jpg
   houby07.jpg

192.57 kB    
houby06.jpg
   houby06.jpg

182.63 kB    
houby05.jpg
   houby05.jpg
Teri

PříspěvekZaslal: ne 25. srpen 2013 17:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na horních fotkách je pečárka zápašná (Agaricus xanthodermus), klouzek žíhaný by měl být správně a spodní bedla je patrně bedla zahradní (Chlorophyllum brunneum, dříve Macrlopiota bohemica nebo M. hortensis).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Veronika
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne 25. srpen 2013 18:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 25. srpen 2013 17:56 Teri napsal:
Na horních fotkách je pečárka zápašná (Agaricus xanthodermus), klouzek žíhaný by měl být správně a spodní bedla je patrně bedla zahradní (Chlorophyllum brunneum, dříve Macrlopiota bohemica nebo M. hortensis).

moc děkuju za odpověď. Takže tu nahoře rozhodně nekonzumovat, nicméně jak jsem se dočetla, tak při poranění by měla okamžitě zežloutnout, což tyhle ani jedna nezežloutla, ale zůstala stále bílá...

add Bedla zahradní, rozumím tomu dobře, že je jedovatá?

Zapoměla jsem dodat, že na zahradě tyto houby rostou v "lesíku" z vzrostlých borovic a smrků, bydlíme v stř. Čechách u Mníšku pod Brdy Wink
Teri

PříspěvekZaslal: ne 25. srpen 2013 22:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ty pečárky žloutnou zejména v bázi třeně - v té úplně nejspodnější části. Zkuste ji tam trochu poškrabat a uvidíte... Jinak nemají nějakou speciální vůni nebo tak?

No ta bedla může někomu způsobovat zdravotní potíže, ale na druhou stranu jsou lidi, kteří ji naprosto bez jakýchkoliv následků konzumují.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru