Založen: 16. 08. 2013 Příspěvky: 44 Bydliště: jižní Čechy,Milenovice
Zaslal: ne 25. srpen 2013 13:42 Předmět: Holubinky
Zdravím, potřeboval bych poradit, podle mě to jsou holubinky, ta první mi přijde jako žlučová a ta druhá jako mandlová, ale mohu se mýlit a rád se poučím Bohužel jsem je nechutnal Obě jsem našel ve smíšeném lese (hlavně duby a smrky). Ta první je bledá se světle oranžovými fleky na klobouku. Druhá byla hodně bledě růžová...
Ta druhá bude z největší pravděpodobností skutečně h. mandlová. Je dobré kousíček ochutnat, požvýkat (a pak vyplivnout), aby se projevila případná palčivost. Ještě by to mohla být nějaká světlejší forma h. namodralé - to by musela mít nelámavá lupeny, takové jakoby mastné, říká se jim špekové (co vím, tak u ostatních holubinek jsou lupeny křehké tedy snadno lámavé). Ale to spíš jako zajímavost na okraj.
H. žlučovou neznám. Respektive nemám ji jak se říká "nakoukanou". _________________ JGLN
Založen: 16. 08. 2013 Příspěvky: 44 Bydliště: jižní Čechy,Milenovice
Zaslal: čt 29. srpen 2013 17:39
Díky za radu, příště ji určitě ochutnám, pokud bude mít oříškovou chuť, bude to nejspíš ona..jinak lupeny měla křehké Holubinku namodralou jsem právě taky v takhle světlé barvě ještě neviděl
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory