Zaslal: st 01. ledna 2014 23:48
Tady se to jeví podobně. O víkendu jsem nacházel penízovky sametonohé, lakovky obecné a na jednom místě čerstvé plodnice třepenitek (vzhledově mezi cihlovými a makovými - neochutnával jsem). Ohnivce na místě mého loňského nálezu nebyly.
i v okoli Plzne je to podobne Prekvapil mne treba losak zprohybany nebo liska obecna. Zminene trepenitky jsem taktez potkal cerstve. Jinak klasicke zimni p.sametonohe, p.pruzne, parezniky pozdni atd.
Zaslal: pá 03. ledna 2014 16:37
Dneska to bylo druhově ještě pestřejší. Penízovek sametonohých sice ubylo (místo plodnic jsem na lokalitě nalezl zapomenutý kuchyňský nůž), ale našel jsem lakovku obecnou, hlívu ústřičnou, čepičatku jehličnanovou (dvě jsou na snímku přitisknuté kloboukem hlívy), třepenitku svazčitou a choroš Polyporus brumalis.
192.54 kB
3. ledna 2014, hlíva ústřičná a čepičatka jehličnanová na topolu
Zaslal: út 21. ledna 2014 23:25
Teplá část zimy zřejmě končí, takže to bude asi poslední nadílka. Z čerstvým hub, které jsem na téže lokalitě viděl v neděli, to krom penízovky sametonohé byla strmělka vonná, čepičatka jehličnanová, rosolovka mozkovitá a choroš zimní.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory