Zaslal: út 31. prosince 2013 14:49 Předmět: Prosba o exsikát h. koloděje
Chtěl bych požádat, zda náhodou někdo nemá exsikát hřibu koloděje (B. luridis), z něhož by mohl kousek postrádat. Jediné, co potřebuju je, aby šlo o houbu vyrostlou pod lípou nebo ovocným stromem. Náklady spojené se zasláním samozřejmě uhradím.
Zaslal: st 01. ledna 2014 15:50
Díky moc. Pokud by se mi do té doby náhodou někdo ozval nebo by se mi ho podařilo najít, napsal bych sem. Tady právě nijak moc nerostou, typického koloděje jsem za loňský rok našel jediného...
Zaslal: st 21. května 2014 12:19
Já jsem narazil na jeden záznam z osmdesátých let, kde byl uvedený nález pod trnkou. Tak jsem se začal ptát a od pár lidí, kteří se vyskytují i tady na fóru, jsem se dozvěděl o výskytu pod švestkou (plus v okolí smrk) a pod hrušní (čistě hrušně bez dalších stromů). Takže jsem předpokládal, že zvládá růžovité... S tou moruší by to spíš byly růžokvěté.
Tori: Koloděje by tu měly být na více návsích, ale nějak na tuhle houbu nemám štěstí...
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory