Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Prosba o exsikát h. koloděje
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 31. prosince 2013 14:49
  Předmět: Prosba o exsikát h. koloděje
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Chtěl bych požádat, zda náhodou někdo nemá exsikát hřibu koloděje (B. luridis), z něhož by mohl kousek postrádat. Jediné, co potřebuju je, aby šlo o houbu vyrostlou pod lípou nebo ovocným stromem. Náklady spojené se zasláním samozřejmě uhradím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 01. ledna 2014 12:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jestli Ti to stačí v létě pošlu mám lokalitu kde rostou jen pod lípami,,
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 01. ledna 2014 15:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky moc. Pokud by se mi do té doby náhodou někdo ozval nebo by se mi ho podařilo najít, napsal bych sem. Tady právě nijak moc nerostou, typického koloděje jsem za loňský rok našel jediného...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 01. ledna 2014 17:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tam jich bývají desítky a když se daří stovky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tori_
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 20. května 2014 19:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

V Malovicích rostou na návsi pod lípou, to máte z Budějic kousek.
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 21. května 2014 8:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pod ovocným stromem ... do loňska bych nevěřil, než jsem ho loni našel v Dejvicích v parku pod moruší Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 21. května 2014 12:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jsem narazil na jeden záznam z osmdesátých let, kde byl uvedený nález pod trnkou. Tak jsem se začal ptát a od pár lidí, kteří se vyskytují i tady na fóru, jsem se dozvěděl o výskytu pod švestkou (plus v okolí smrk) a pod hrušní (čistě hrušně bez dalších stromů). Takže jsem předpokládal, že zvládá růžovité... S tou moruší by to spíš byly růžokvěté.

Tori: Koloděje by tu měly být na více návsích, ale nějak na tuhle houbu nemám štěstí...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru