Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Pluteus luctuosus - Štítovka lemovaná
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 20. prosince 2006 18:35
  Předmět: Pluteus luctuosus - Štítovka lemovaná
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

http://www.damyko.info/ForumB/viewtopic.php?p=256#256
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 21. prosince 2006 8:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

"A jaká je to krasavice" Smile už se těšíte na Mrazíka? Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 21. prosince 2006 10:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

21. prosince 06, 8:26 Bob napsal:
"A jaká je to krasavice" Smile

Taková Photoshopová... Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hanýžka

PříspěvekZaslal: ne 21. října 2012 13:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Že se jedná o tuto poměrně vzácnou štítovku jsem zjistila až doma při procházení fotek, ostří lupenů této drobné štítovky bylo dost nenápadné. Další fotky stojí ještě za větší houby - po chvilce chození v terénu mi začalo být špatně, zimnici jsem přikládala opravdové zimě. Ani jsem nevyndávala stativ a fotky díky zimnici jsou rozmazané, nějak nebyla síla a chuť, fotila jsem jen proto, že se mi nechtěl dělat popis. A doma zjistím, že štítovka je luctuosus a že mám horečku 39°C! Confused

187 kB    
P1290655web.jpg
   P1290655web.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hanýžka

PříspěvekZaslal: st 22. ledna 2014 11:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Už nějakou dobu sem chci napsat a teď jsem si konečně i v pravou chvíli vzpomněla. Very Happy Podle nových studií včetně ITS je luctuosus pouze varieta phlebophorus. Jsem ráda, že to páni vědci potvrdili a v Mycological progress publikovali. Phlebophorus bez tmavého ostří lupenů (viditelného pod lupou) má často aspoň pár hnědě zbarvených cheilocystid. V terénu se také občas vyskytují obě variety pospolu, což mi potvrdil i Tuřín.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru