Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Phellodendron amurense - korkovník amurský
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Dendrologie - Poznáváme nejen dřeviny
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 15. února 2014 20:32
  Předmět: Phellodendron amurense - korkovník amurský
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

na jaře 2012 jsem objevil v lužním lese u Ohře podivné stromy se zvrásněnou kůrou po odkrojení jsem zjistil že se jedná o korkovník po prostudování literatury jsem doma zjistil ,že se jedná o korkovník amurský tahle dřevina bývá většinou v zámeckých parcích v tom lužním lese je jich přes 50 vzrostlých stromů ,pozval jsem jednoho botanika z Litoměřic nevěřil svým očím dozvěděl jsem se ,že v 50 létech se zkoušel u nás vysazovat po vzoru SSSR na korkovou drť asi soudruzi na něj zapomněli a je tam u Ohře korkový háj,moc mykorhizní dřevina to není ještě jsem pod ní žádnou houbičku nenašel

198.26 kB    
korkovník amurský 3.jpg
   korkovník amurský 3.jpg

182.75 kB    
korkovník amurský 2.jpg
   korkovník amurský 2.jpg

198.6 kB    
korkovník amurský.jpg
   korkovník amurský.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 17. února 2014 10:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No to je pecka Smile Mám ti čoveče pocit, že když jsem před lety bloudil kolem Ohře s Boletusem, že jsem tam něco podobného také viděl.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Josef Chalupský II

PříspěvekZaslal: po 17. února 2014 21:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ta "pecka" roste v několika exemplářích např. také v Praze 4 - Pankráci, v ulici Na Veselí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Dendrologie - Poznáváme nejen dřeviny Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru