Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Netuším
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: čt 22. května 2014 20:20
  Předmět: Netuším
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Plodnice této drobné houby nacházívám v práci na staré betonové desce, která je zčásti pokrytá tak 2 - 3 cm silnou vrstvou mechu. Tak v tom mechu se od cca půlky dubna nepravidelně objevuje, zpravida po dešti po několika plodnicích, sem tam i jednotlivě. Plodnice jsou vysoké 2 (max. 3) cm a průměr klobouku se pohybuje okolo 1 až z 1,5 cm. Okraj klobouku vypadá slabě rýhovaný a podélně rýhovaný je i třeň, na kterém je vidět i něco jako zbytky prstenu. Barvy na fotu odpovídají relitě, možná o odstín světlejší.
Co to může být? Ve svých atlasech jsem se nedopátral. Nebo jsem přehlédl. (Foceno doma.)

98.62 kB    
DSC09764L.jpg
   DSC09764L.jpg

Tori

PříspěvekZaslal: čt 22. května 2014 21:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tipuju něco ze Strophariaceae, buď Psilocybe sp. (P. montana?) nebo Galerina sp. (Ale ani jednu jsem neviděla naživo, takže berte to kriticky.) Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru