Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Jeseníky 8 různých hub, prosím o určení.
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
david2014

PříspěvekZaslal: so 30. srpen 2014 22:44
  Předmět: Jeseníky 8 různých hub, prosím o určení.
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Po hodně letech jsem se vydal na houby a nějak v tom plavu. Odoledne jsem nasbíral tyto houby (respektive fotil jsem jen různé, ne celý košík) na fotkách prosím o určení které vyhodit.

Bohužel internet je zde děsný, tedy fotky uploaduji postupněSad.

david2014.rajce.net
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 30. srpen 2014 23:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nechat si určovat houby k snědku podle fotek z mobilu chce hodně velkou odvahu Smile

Zcela bez záruky:

1. hřib plstnatý nebo osmahlý - pokud nevadí aroma, jde o jedlou houbu střední jakosti (horní je nějaký prožraný?)

2. hřib nachovýtrusý - jedlá houba nejnižší jakosti, nakyslá chuť, sám bych to nejedl

3. hřib kovář - kvalitní jedlá houba, vyžaduje delší tepelné zpracování (nehodí se do smaženic a na řízky - vhodný do omáček, pod pečené maso apod.)

4. nějaká pýchavka, hnědé pýchavky bych nejedl
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Tori_
Anonymní

PříspěvekZaslal: so 30. srpen 2014 23:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A k tomu třetímu (s červenými póry) by to chtělo ještě fotku nohy a aspoň napsat barvu klobouku (tabákově hnědá, světle hnědá, nějaká do červena apod.)
david2014

PříspěvekZaslal: so 30. srpen 2014 23:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky moc za odpovědi. Zkouším dát obrázek číslo 5 těch mám jednoznačně nejvíc.
Tori_
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne 31. srpen 2014 4:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

č.5 je hřib hnědý, takový normální hříbek, jedlý.
david2014

PříspěvekZaslal: ne 31. srpen 2014 6:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Děkuji tak na č.5 se dnes zaměříme. Přidal jsem na louce u lesa nalezený pár č. 6.
Teri

PříspěvekZaslal: ne 31. srpen 2014 9:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

č. 6 je klouzek sličný - jedlý
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne 31. srpen 2014 15:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Děkuji. K tomu hřibu kováři jsem doplnil foto 3c a dnes jsme našli taky dost těchto hub č. 7.
david2014

PříspěvekZaslal: ne 31. srpen 2014 15:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

K tomu Klouzku jsem se ještě chtěl optat - našli jsme další tentokráte v lese a je to chutná houba nebo mám dát přednost jen těm hnědohřibům a Kovářům příp si myslím že i ty hříbky na č. 7 jsou snad jedlé - těch bylo taky dost.
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 31. srpen 2014 16:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

č. 7 je hřib smrkový - prudce jedlý, č. 3, 3c je kovář i když podle barev by to mohl být i koloděj - nutná delší tepelná úprava, klouzci sliční jsou dobré houby především do směsi (míchanice)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru