Zaslal: ne 14. září 2014 0:53 Předmět: Pavučinec ?
Může toto být pavučinec polokrvavý? Nalezeno v lese spíš smíšeném,ale převážně jehličnatém (hlavně smrky + sem tam bříza, dub a osika) u Malé Lhoty na Valašsku v nadmořské výšce asi 587 metrů, spíš kyselejší půda - místy mech.
Asi spíš ten p.skořicový - kyselá půda, vyšší poloha. Sice píši smíšený les, ale spíše je ve smrčinách (smrkových částech smíšeného lesa) a často mladších smrčinách.
P. plyšový spíše teplomilnější druh a navíc má být daleko vzácnější a čistě pod listnáči. _________________ JGLN
polokrvavý to neni a plyšák taky ne... skořicový to může být, ale může to být i jiný z okruhu Dermocybek
P. polokravý to nebude. Pak jsem jej tam poblíž i našel (červenější lupeny). Respektive, spíš si myslím, že to byl on. Plyšový jsem vynechal prakticky hned. Takže p. skořicový mi připadá jako nejpravděpodobnější. Samozřejmě, to může být i něco +- z jeho okolí. Jak zmiňuješ. _________________ JGLN
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory