Zaslal: út 14. října 2014 1:38 Předmět: Vrstva mezi dužinou klobouku a hymenoforem.
Prosím, nevíte, jak se nazývá ona "kližkovitá" pevnější zesílená vrstva mezi dužinou a hymenoforem? Velmi dobře je pozorovatelná např. u starších plodnic klouzků sličných (popř. u některých bedel).
Zaslal: út 14. října 2014 21:55
Původně jsem si to také myslel, ale tato "kližkovitá" vrstva je mnohem pevnější než sousední dužina, která má "houbovitou strukturou". Něco málo o tom vím, neb jenom za poslední týden jsem zpracoval cca 40 kilo sličnejch klouzků (přičemž sbírám pouze akurátní zdravé kousky, ostatní ponechávám na místě ).
Každý večer po práci (po 19:00) totiž s hafanem chodím do lesa (s LED svítilnou), na chvíli, tak na půl až třičtvrtě hoďky, a končím, když mám plnej košík. Sice se v noci hůř fotí, ale zase na druhou stranu je tam naprostej klid . Ale i tak se dají najít hezké kousky. Tady je např. záznam z dnešního večera https://docs.google.com/file/d/0B8ulwnncr4_EdTJ3RkVObmx5blk/edit
Název: 14. 10. 2014 19:09
Typ aktivity: chůze
Celková vzdálenost: 1,20 km (0,7 mil)
Celková doba: 47:31
Doba přesunu: 31:05
Nočnímu houbaření zdar!
189.07 kB
Bohužel, toto je zřejmě poslední fotka z mého oblíbeného BenQ P500, anžto se mu ke konci vycházky zasekl objektiv a nejde zasunout. :(
Noční houbaření.jpg
Naposledy upravil Lupino dne st 15. října 2014 0:30, celkově upraveno 2 krát
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory