Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Pseudombrofila hepatica - Mrvovka játrová
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 26. února 2015 22:05
  Předmět: Pseudombrofila hepatica - Mrvovka játrová
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Inspirace od kolegů ze Slovenska, potom jen hodinka hledání na louce. Rostou na myším trusu. Velikost plodnic do 3 mm.

178.45 kB    
26.2.2015 Pohořalka
Pseudombrofila_hepatica.jpg
   Pseudombrofila_hepatica.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kobera Václav

PříspěvekZaslal: pá 27. února 2015 12:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Z myší to bude nejčastěji hraboš polní.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 27. února 2015 22:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No to je paráda! Takže najít louku s myšmama a pak hledat v jejich cestičkách?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 28. února 2015 8:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ano. Na louce, lépe se hledá na podzim posečené louce, hledat kolem okrajů nor kam chodí na záchod. Na trusu, černošedé do 4mm velké válečky, hledat bílý povlak a játrově zbarvené plodničky. Ne všechny hraboší toalety jsou plodné. Tak 1 ku 100.
mlčochherp

PříspěvekZaslal: so 28. února 2015 11:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jsem ji minulý rok našel touhle dobou na podmáčeném poli mezi lesem, které bylo zarostlé jen trochu trávou u vchodu do nory, lokalita byla na okraji lužní olšiny...
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 28. února 2015 19:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já je nacházím spíše v neposečené trávě porozhrnutí stařiny. Letos jsem je zatím našel na dvou lokalitách, v minulých letech jsem je viděl i na dalších lokalitách. Bude myslím docela hojná, jen trochu přehlížená. Jinak teď už skoro končí, lepší je hledat už v pozdním podzimu.
mlčochherp

PříspěvekZaslal: ne 01. března. 2015 17:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Aha, minulý rok jsem ji našel 14. 2., já jsem si spíš myslel, že je to druh mírné zimy a brzkého předjaří, takže škoda, letos už se asi nálezu dočkám až na podzim...
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 02. března. 2015 7:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kdo hledá, najde. Našel jsem i docela mladé, narůstající plodničky.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 02. března. 2015 16:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem v neděli prošel několik desítek metrů myších pěšinek na louce v obci Veselá-Žďár na Rovensku ... nic Sad Spousta bobků, sem tam kržatka, pod ošlí i lískou trocha jehnědek, ale mrvenku jsem nenašel Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
b.gun
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 02. března. 2015 22:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 02. března. 2015 16:39 Bob napsal:
Tak jsem v neděli prošel několik desítek metrů myších pěšinek na louce v obci Veselá-Žďár na Rovensku ... nic Sad Spousta bobků, sem tam kržatka, pod ošlí i lískou trocha jehnědek, ale mrvenku jsem nenašel Sad

Nic si z toho nedělej, kolego. Co já už viděl za poslední roky myších hovňajzů a o mrvovky jsem ještě ani koutkem oka nezavadil...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru