Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
no-X Čestný člen
|
Zaslal: so 14. března. 2015 0:55 Předmět: Pomozte s určením mykologů |
 |
|
Mám specifickou prosbu. Uvedená fotografie, která byla pořízena A. Pilátem roku 1971, pochází z exkurze do olšiny u Českých Budějovic. Byla otištěna v České mykologii, kde je zmínka, že se při exkurzi našlo 60 druhů hub. I když byly u podobných článků seznamy obvykle publikované, případně se uváděl seznam účastníků, v tomto případě není uvedeno ani jedno, ani druhé. Právě seznam tehdy nalezených hub se snažím opatřit a zásadní otázka je, na koho se obrátit.
Bohužel z fotky poznávám jen zlomek osob; většiny z nich už se zeptat nemůžu... Pokud byste dokázali kohokoli identifikovat, bylo by to ku pomoci - kvalita není nijak vysoká (tady je snímek ještě ve vyšším rozlišení).
Osobně si myslím, že 4 je J. Baier, 30 J. Kubička, 19. R. Podlahová, 20. A. Příhoda, 22 M. Svrček, 25 paní Pilátová.
Na akci, jejíž součástí byla tato exkurze, byli přítomni (ale jestli jsou na fotce, nevím) mj. J. Herink, V. Šašek, J. Manych, J. Liška, J. Čech s manželkou D. Čechovou, Z. Schaefer s manželkou, Věra Kachyňová, Květoslava Koncerová, F. Tondl, J. Bulíř, J. Staněk.
Díky předem.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Teri

Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: so 14. března. 2015 14:10 |
 |
|
Mám pocit, jestli 17 není Schaefer a 18 Herink... Nejlepší by podle mě bylo zkusit napsat Dr. Kotlabovi. Už nám takhle jednou určoval nějaké lidi z fotek.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
no-X Čestný člen
|
Zaslal: ne 15. března. 2015 23:57 |
 |
|
Díky. Pokud by to někoho zajímalo, tak pod číslem 26 je americký mykolog profesor Daniel E. Stuntz z univerzity v Seattlu.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tuřín Čestný člen

|
Zaslal: so 02. května 2015 0:50 |
 |
|
17 - Josef Herink, také 20 a 22 je správně, 28 - Jaroslav Klán, 30 - Jiří Kubička (asi s dcerou Libuší 29)...nejlépe skutečně napsat F. Kotlabovi na mail (Frantisek.Kotlaba@ibot.cas.cz)
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
no-X Čestný člen
|
Zaslal: so 02. května 2015 13:24 |
 |
|
Díky. Připomíná mi to, že bych mohl nabídnout aktualizaci. Původní příspěvek už nemůžu editovat, tak jsem to dal sem:
http://www.muzeumcb.cz/spolky-a-kluby/mykologicky-klub/historie-2/1-mykologicke-dny/
Fotku jsem poslal několika lidem, kteří ji poslali dál, takže několik týdnů žila vlastním životem a i bez mého přičinění se nakonec dostala k pánům Kotlabovi a Pouzarovi. Mezi tím se k ní vyjádřila řada lidí (s určením většího množství osob pomohli J. Chalupský, T. Tejklová, V. Antonín, L. Kotilová (roz. Kubičková) a další; z osob na fotce pak K. Prášil, J. Klán...)
Ne vždy se všichni shodli (holt kvalita fotky je v důsledku tiskové reprodukce omezená), uvádím jen jména, kde nebyly větší rozpory nebo kde vznikla výraznější názorová převaha. Kdo jsou ti zbývající, asi už nikdo neurčí...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
kgrob
Založen: 10. 10. 2014 Příspěvky: 1 Bydliště: Jindřichúv Hradec
|
Zaslal: pá 22. května 2015 1:55 |
 |
|
Je-li č.30 Dr. Kubička bude pravděpodobně č.29 jeho dcera mykoložka nyní RnDr. Libuše Kotilová (Kubičková) z Třeboně.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
no-X Čestný člen
|
Zaslal: pá 22. května 2015 17:10 |
 |
|
č. 29 je mladší dcera J. Kubičky, Jana Kubičková. Potvrdila to tak i dr. Libuše Kubičková-Kotilová.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|