Zaslal: út 20. října 2015 17:42 Předmět: Nějaké vláknice?
Prosím o určení. Tyhle houbičky rostly v nepočetných skupinkách koncem srpna z vlhké hlíny a opadu větviček poblíž prameniště potůčku. Okolo rostou olše a břízy. Lupeny poměrně řídké narůžovělé u starších plodnic hnědnoucí. Vůně příjemná, taková nehoubová, spíš mi to připomínalo nějaké voňavé mýdlo. Po prudkých deštích celé plodnice totálně zhnědly a to do hodně tmavé hnědé. Velikost plodniček cca 2-7 cm, průměr klobouku 1-4 cm
114.38 kB
Nalezeno 22.8. 2015
P8224139.jpg
_________________ Na přání poskytnu komentované hlasy ptáků ve formátu MP3.
Možná jsem mimo, ale není to štítovka žlutá (nebo některá její příbuzná)?
To mě taky napadlo, ale je mi divné, že jsem jich našel třeba 7 pohromadě. Neslyšel jsem, že by štítovka žlutá rostla takhle ve skupinách. navíc jsem pod ně rejpal, zda nerostou z nějakého dřeva, ale vypadalo to, že rostou přímo z hlíny. Navíc ty olše a břízy ... _________________ Na přání poskytnu komentované hlasy ptáků ve formátu MP3.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory