Zaslal: ne 22. května 2016 12:46 Předmět: Na starých balících sena-
Nalezeno už 14. 5. letos, ale pořád nemůžu přijít na to, co to je. Snad nějaká kržatka, ale nejsem si tím vůbec jist. Pomůžete mi někdo?
Průměr klobouků do cca 4 cm, povrch mírně slizký, sytě oranžový až oranžovo-hnědý, k okraji světlejší až s téměř bílým okrajem, pokožka neslupitelná. Lupeny nepřipojené (volné) světle až středně hnědé, ostří prakticky rovná se sotva zřetelnými bílými tečkami (vločkami) na ostří. Třeň dutý, hlavně v místě připojení ke klobouku, na povrchu vrostle podélně vláknitý a vláknitou strukturu má i jeho dužnina, průměr třeně 0,5 - 0,6 cm a délka 5 - 7 cm. Dužnina v klobouku bílá, bez nějaké vůně (alespoň já jsem nic necítil) a i bez chuti.
Plodnice rostou nahloučeně (ale ne trsnatě) na starém balíku sena v místě kde se ho dotýká jiný balík. Tyto balíky jsou vyhozené na starém hnojišti kravského hnoje a místy je to spolu promícháno - ale zde ne. Hnojiště se nachází na malé stráňce u polní cesty u Velké Lhoty v místech kde se říká U Javora.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory