Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Soutěž Krása zimy 2005/2006 - Hodnocení
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Nejvíce se mi líbí fotografie s názvem:
Bublající stezka
0%
 0%  [ 0 ]
Duha v zimě
0%
 0%  [ 0 ]
Hladové srnčí
7%
 7%  [ 1 ]
Inverze
0%
 0%  [ 0 ]
Jakulský rybník
14%
 14%  [ 2 ]
Koně
0%
 0%  [ 0 ]
Na Velké klajdě
0%
 0%  [ 0 ]
Nebušický háj
0%
 0%  [ 0 ]
Obloha
0%
 0%  [ 0 ]
Příroda čaruje
7%
 7%  [ 1 ]
Romantika v kopcích
7%
 7%  [ 1 ]
Strom
14%
 14%  [ 2 ]
Stromy u Svitavy
0%
 0%  [ 0 ]
U Labe 1
0%
 0%  [ 0 ]
U Labe 2
0%
 0%  [ 0 ]
Údolí pod Krašovem
0%
 0%  [ 0 ]
Vrba
0%
 0%  [ 0 ]
Z kanceláře
7%
 7%  [ 1 ]
Zima 007
21%
 21%  [ 3 ]
Zima 009
14%
 14%  [ 2 ]
Zimní oblouk
0%
 0%  [ 0 ]
Zmrzlý číňan
7%
 7%  [ 1 ]
Osada Jizerka
0%
 0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 14

Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 10:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Smile Jste se nám nějak rozvášnili Smile ... příkláním se k hlasu lidu ... xmsi ukaž svoje fotky !!! Budou-li lepší jistě tě poplácáme po ramenou. Pokud je neukážeš, pak se nediv, že se plácáme jen mezi sebou a tebe nikoli Smile Nejlepší by bylo, kdyby jsi nám ukázal fotku nějaké houby, protože o nich tento web je. Pokud jde o focení jsme spíše druholigové či spíše divizové mužstvo. Obráceně by se dalo říci, že fotografové se plácají po ramenou jak tu houbu krásně vyfotili a ani netuší jak se jmenuje a jestli je jedlá a je-li vzácná ... myslím že je jasné co tím chci naznačit Smile Pokud hledáš super fotky ... pláčeš na špatném hrobu! Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
xmsi

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 11:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ok, nechme zaby a mysi bejt... fotky dotahnu, letosni rok mam na nekolik dosud nevyvolanych diacich...

ale zpet k veci, ja houbu fakt moc nepoznam, proto se tu od vas ucim a z hlediska fotografickeho je tu spoustu hodne peknych fotek a proto vam tu hanim tu zimu, vim, ze nejsem na fotoserveru, ale budte soudni, mezi vami je hromada slusnych fotografu, verim ze umeji nafotit zimu jako fik... a bez ohledu na me znalosti at jsou ci nejsou, taky nemusite byt spisovatele abyste dokazali o nake knizce rict, jestli je nebo neni dobra, ne?

witch

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 11:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

mno.. sice sem tu nova.. v soutezi jsem neprispivala.. teoreticky do toho nemam co kecat.. ale neda mi to..

.. muj nazor je takovy, ze pokud nekdo neco umi lip a je sdilny, muze ostatni poucit..
uznavam, ze soutezni fotky tu nebyly loni nic extra.. ale kdyz se sem Kulihrasek chodi poucit o houbach, mohl by na oplatku dat nejake KONKRETNI rady taky tem, co jsou tu spis pres ty houby a fotky zimy delali asi spis pro poteseni a z lasky k nejakemu mistu.. jiste jiste, mohli by je udelat lip.. tak jim (nam) porad konstruktivne a ne jen licenim tveho estetickeho utpeni pri prohlizeni snimku Wink
( nehlede na to, ze ne kazdy ma digitak za 70 papiru, ze.. keez by)
( aneco jineho je ostrit na houbu a neco jineho do krajiny.. coz urcite Kulihrach, vi ze ;O> )

no tak se tesim na novou zimni fotosoutez :O))) a na prinosnou vymenu zkusenosti mezi houbari a fotografy! :O))

Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 11:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 10. listopadu 2006 11:40 witch napsal:
...ne kazdy ma digitak za 70 papiru, ze...

Neříkej mi, že vy, angláni, taky řešíte tak přízemní otázku, jako jsou peníze... Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
witch

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 12:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 10. listopadu 2006 10:54 Sley napsal:
pá 10. listopadu 2006 11:40 witch napsal:
...ne kazdy ma digitak za 70 papiru, ze...

Neříkej mi, že vy, angláni, taky řešíte tak přízemní otázku, jako jsou peníze... Smile

no..
zaprve ja teda fakt nastesti nejsem anglan..
zadruhy.. to by ses divil Wink
/muj fotak stal 8000,-KC pred 2.5 rokem.. a jelikoz si jinej nemuzu dovolit (a to jako nekecam).. snazim se z nej vyzdimat, co to jde :O))) /

Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 12:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Můj stál 4000,- před půl rokem Smile a zatím tomu teprve přicházím na kloub - někdy jsem s fotkou houby spokojen, někdy bych nejradši ten foťák popad a hodil z mostu do řeky Smile Smile
witch

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 12:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

no.. tak to by stal tak ten muj ted..
a adrenalinovky typu "kram jeden mizernej, ja to rozslapu" :O)) znaaaam... casto je to ale proste tim, ze jen nevim, jak na to.. i kdyz nekdy se vazne snazim o nemozne..
ale zase.. jelikoz jsem samouk, prece si hned neporidim nejake delo, ze.. vsak to jednou treba prijde.. a prihlasim se ke Kulihraskovi na soukrome lekce :O))) Razz

xmsi

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 13:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

fotit se da i levnou vybavou, uz jsem to tu citoval mnohokrat... manualni telo + pevne sklo + predsadka vyjde na 4.000Kc, jeden diak s vyvolanim na 200Kc, spocitejte si to...

a ze taky nekdy fotim (tedy spise se dostanu ke scanneru)

http://www.fotoaparat.cz/image/15352

nebo rovnou celej clanek o foceni makra starou manualni zrcadlovkou:

http://www.fotoaparat.cz/article/10167/2

Vojta

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 19:22
  Předmět: Foto
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Sley-Jako by si mluvil za mě! Surprised Koupil jsem si Olympus SP-500 uz,již něco málo umím,ale když vidím,co s ním dokáží druzí,berou mě všichni čerti(žádná škoda-moje žena),Někdy mám chutě toho nechat.A to se ještě houby nehýbou.Ale dal jsem do toho musím "vydržať!" :shock:Jedna z mála mých fotek,o kterých si já myslím:půměr. Crying or Very sad

110.83 kB    
Opeňka měnlivá.jpg
   Opeňka měnlivá.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 11. listopadu 2006 7:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo jo, Vojto, i když naše foťáky nejsou nic moc extra, kolikrát si říkám, že chyba je spíš ve mně, než v tom foťáku - fotím ze špatný vzdálenosti, při blbým světle, proti slunci apod. Nic jiného než trpělivé zkoušení nám ale asi nezbývá, letos už toho asi moc nenafotíme, ale pro příští rok mám v plánu se na to vrhnout, i když mi to strašně prodlužuje pobyt v lese - bez foťáku houbu seberu a je to, takhle u ní strávím 10 minut Smile
P.S. Ty opěnky ti závidím - já letos nepotkal ani jednu Sad
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: so 11. listopadu 2006 15:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

so listopadu 11, 2006 7:44 am Sley napsal:
...takhle u ní strávím 10 minut Smile

Jenom? Laughing Za tu dobu si tak akorát vyndám náčiní. Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Vojta

PříspěvekZaslal: so 11. listopadu 2006 20:01
  Předmět: Sley
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já vím,že je chyba ve mě,foťák je dost dobrý...ale kolikrát houbu v zápalu houbaření seberu a teprve potom se biji do hlavy, že jsem ji nevyfotil. Sad Ty opeňky-štěstí se unavilo,protože u nás opravdu nic nerostlo,byl to divný rok.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 13. listopadu 2006 9:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Sleyi! Smile To se nesmíš divit, když to odflákneš za 10 minut! SmileSmileSmile Kolikrát strávím s jednou kočičkou i hodinu ... a stejně jsou ty fotky někdy dost na pendrek SadSadSad
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 13. listopadu 2006 9:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jasně, už jsem na to taky přišel - viz vycházka do lesa s Martinem Křížem
(stejný les, 3 varianty):
1) Jdu tam sám, s košíkem, bez foťáku.................1 hodina
2) Jdu tam sám, s košíkem a s foťákem................1,5 - 2 hodiny
3) Jdu tam s košíkem a s Martinem.......................3,5 hodiny Smile
Je fakt, že pak kolikrát až doma zjistím, co jsem udělal blbě - viz trčící tráva před houbou apod. a nadávám si... příští rok musím víc zabrat... Smile
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 13. listopadu 2006 9:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Moje oblíbená jsou:
1. Bez košíku sám ... 2-4 hodiny za barákem - obvykle s foťákem nedojdu daleko Smile
2. Bez košíku s Boletem ... často celý den Smile
3. S košíkem s mamkou ... 2-4 hoďky

... teď mne napadá, že by to mohla být pěkná anketa ... či spíše váce anket ! Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru