Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
choros xxx???
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
witch

PříspěvekZaslal: po 13. listopadu 2006 11:40
  Předmět: choros xxx???
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

na brize

ktery pak to?
(podle tvaru bych videla na nejakou z outkovek..)

sirka plodnic az 15 cm

137.12 kB    
chor xxx.JPG
   chor xxx.JPG

94.37 kB    
chor xx.JPG
   chor xx.JPG

127.84 kB    
chor x.JPG
   chor x.JPG

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 13. listopadu 2006 11:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

asi by to měl být síťkovec načervenalý ... jenže mi to nepřijde až tak typická plodnice ... Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
witch

PříspěvekZaslal: po 13. listopadu 2006 11:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

taky jsem koukala na sitkovce.. ten spodek si o to rika, tvar by taky sedel.. ale byl zezhora dost svetly, zda se mi.. na to, ze to byly dospele plodnice, cekala bych je tmavsi.. Confused
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 13. listopadu 2006 13:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To, že má hymenofor labyrintovitý a že je světlá svědčí o tom, že je to postarší plodnice ... koukni na Síťkovec načervenalý versus Síťkovec dubový a na Síťkovec dubový, který mi to připomíná rovněž. Já mám s těmito dvěma "osobní" problém Smile Lze říci, že ten dubový roste výhradně na dubu a má ty "lupeny" výrazně tlustější než načervenalý. Jenže v různých atlasech lze naleznout, že s. načervenalý nemá labyrintovité "lupeny" ... to je asi ten můj "kámen úrazu" ... to co se mi o nich podařilo najít a vypozorovat ... mohou být i labyrintovité, ale právě tak jak ukazuje ta tvoje plodnice - často jen částečně. Nemám to zatím odpozorované (protože jsem je zatím nenašel v blízkosti silnice do práce, abych je mohl bedlivěji sledovat), takže je to jen spekulace, ale myslím, že by to mohlo být tak, že pokud s. načervenalý neuschne ve své dospělosti, kdy nemá labytintovitý hymenofor, tak roste tak nějak dál a postupně předělává hymenofor na labyrintovitý. Samosebou, když uschne v dospělosti, a již tady neroste do pokročilejšího věku, pak se najde uschlý a vyšosovaný s nelabyrintovitým hymenoforem. Přepážky jsou každopádně dost tenké a ani po několika týdnech máchání v sudu s vodou nenabobtnějí do nadmilimetrové tloušťky jako je tomu u s. dubového. Jednou jsem však našel s. načervenalý, který měl ty lupeny vcelku tlustý.

Pokud někdo z odborníků potvrdí, že je to s. načervanalý, spojíme to minimálně s tou diskusí o těch dvou síťkovcích Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru