Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Časopis: Houbař
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 15. listopadu 2006 7:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Včera mi přišel domů Houbař, ročník 2005. Nestačil jsem ho samozřejmě přečíst Smile , pouze jsem si ho prolistoval a přečetl jen pár článků, které mě něčím zaujaly. Přesto si myslím, že mohu vyslovit už teď svůj osobní názor:

+ dobré oddechové počtení na zimní večery (populární formou, tedy i pro lidi, kteří houbám rozumí kulo a jen je sbírají)
+ hodně příspěvků od čtenářů (trochu mi to připomíná fóra na internetu)
+ články od Dr. Antonína a p. Polčáka
+ snesitelná cena

- kvalita většiny fotografií (mnoho z nich vypadá hůř, než kdybych to fotil já)
- odborná úroveň článků je často mizerná, mám pocit, že tam občas u popisu houby je fotka houby jiné (nechtěl bych se podle Houbaře učit znát a určovat houby, na druhou stranu pan Müller na několika místech férově přiznává, že mnoho hub nedokáže sám určit a musí s nimi za Dr. Antonínem)

Sečteno a podtrženo: Mykolog nad tímto časopisem nejspíš ohrne nos, laik se zájmem o houby si ho jistě rád přečte a člověk jako já, který je někde mezi oběma kategoriemi, vcelku taky, protože přes občasné kiksy je to přece jen čtení o houbách, a to já můžu Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 9:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem si nakonec Houbaře taky předplatil, 35,- Kč za číslo mi nepřipadá zas tak moc, a včera jsem zvědavě otevřel 1. číslo ročníku 2007. Fotky stále stejně (ne)kvalitní, ale úroveň článků se myslím zvedla, zatímco Dr. Antonín tam dříve napsal "občas něco", tak teď tam má snad 3 články a Vágner jeden. Navíc Antonínovy rubriky mají být trvalé, tak jsem zvědav, jak to bude pokračovat. Jedna stálá rubrika se má věnovat i mikroznakům, další jedovatým houbám apod. Uvidíme, co z toho nakonec vyleze, ale mohla by to být cesta ke zkvalitnění tohoto časopisu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru