Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Lupo Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
witch
Založen: 17. 10. 2006 Příspěvky: 464 Bydliště: okres Benešov
|
Zaslal: čt 16. listopadu 2006 0:53 |
|
|
sakrafix..
no tak pekny vanoce teda! .. s 12kou optickym zoomem.. stabilizatorem.. makrem od 5cm.. no ani si ten seznam parametru radeji nedoctu..
du brecet do polstare :O>>>
_________________ witch mish <:3~ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Horst
Založen: 30. 06. 2006 Příspěvky: 406 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: so 18. listopadu 2006 11:21 |
|
|
Včera o svátek jsem byl zatažen ježíškem do obchodu s elektronikou a postaven před regál s foťáky se slovy ''tak kterej...'', nejsem zvyklej si věci vybírat takhle takže jsem radši řek že si něco vyberu na netu a pak ježíškovi řeknu, protože ho ale znám, bude mi chtít koupit něco abych měl radost, a já pak zjistím, že to na houby(kameny a další mini věci) nebude to ono.
Takže bych docela přivítal nápovědu publika na co bych se měl zaměřit, protože na focení obličejů kamarádů a další blbosti mám mobil (skladnější, rychlejší a hlavně furt u sebe) a na nicjinýho než na malý věci foťák používat nebudu. Chtěl jsem si ho sice koupit sám, ale to se neodmítá takže jestli někdo má větší přehled, mohl by mi dát tip? Třeba mailem nebo sokromou zprávou ať tady nezabírám místo. Tak do 10 tis.? Příspěvky nahoře jsem sice četl, ale nerozumím temu, i když návod si určitě přečtu (můj děda se asi obrací v hrobě, páč se fotografováním zabýval celý život a já umim akorát zmáčknout tlačítko na mobilu )
Jde mi hlavně o údaje, který jsou na houby potřeba, pod který bych neměl klesnout aby to aspoň trochu fachčilo, neboť pojmy jako supermakro atd co na mě vybalil prodavač v krámu to neznám. Jinak nejsem technickej antitalent, strojařina ve spojení s elektronikou mě živí, ale holt focení mě programově nikdy nechytlo...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 20. listopadu 2006 9:51 |
|
|
Ta cena je málo Zkus to zvednout a koupit Canon 400D ... podle mne to nej na trhu. Jenže pokud chceš klid a být ušetřen třeba výměňování objektivů a podobně ... já byl šel do nějakého Canon, protože jsou technologicky asi nejvyspělejší. Macro a supermacro je relativní pojem, protože není nijak definován a proto to co je u jednoho supermakro je u druhého stěží makro ... porovnat to lze jedině přes "zvětšení" či/čili velikost minimální zabrané plochy. Toto se bohužel obvykle neudává Zkus se optat na www.digineff.cz
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Horst
|
Zaslal: po 20. listopadu 2006 10:50 |
|
|
Možná jsem teda zbytečně otravoval, já nechci ježíška zruinovat, zrovna dostavěl barák, (a na jaře by mi ještě měl koupit nový služební auto), takže asi to dopadne tak, že si foťák koupim sám (myslim, že mi bude stačit Panasonic dmc Z7 nebo jak se jmenuje, koukali sme na něj s Hynaskim). Nemáte ho náhodou někdo, že by jste dali hodnocení, páč já to fakt na nic jinýho než na obyč focení hub a maximálně kamenů nechci. I tak díky.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: po 20. listopadu 2006 11:03 |
|
|
nějak se mi na něj nedaří najít parametry? Dej link.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
|
Zaslal: po 20. listopadu 2006 11:28 |
|
|
po 20. listopadu 2006 11:03 Bob napsal: |
nějak se mi na něj nedaří najít parametry? Dej link. |
Drobná chybička v názvu - FZ7
http://www.digineff.cz/art/jakejeto/061023panasonic_fz7.html
Původně jsem na něj také koukal a napsal si o něj, ale "Ježíšekovi" neuniklo mé pošilhávání po vyšším modelu s ostřícím a zoom prstencem na objektivu, jako u "opravdickejch" foťáků a s ovládáním clony a expozice předním a zadním kolečkem, tedy žádné "čudlíčky" .... no a samozřejmě automatika pro manželku.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: po 20. listopadu 2006 12:12 |
|
|
Jsem myslel, že ti poradím ... nooo poradím ... asi takhle nějak bych to viděl ... pokud víš, že se budeš focení alespoň trochu věnovat, pak máš jednu jistotu, a tou je, že pokud koupíš cokoli jiného než zrcadlovku tak je to vyhazování peněz oknem. Zrcadlovka je tak trochu "investice" protože po jejím "obnošení" ti zbydou objektivy. Po kompaktu nezbyde nic. Takže buď bych si vzal půjčku a koupil Canon 400D, a nebo koupil z druhé ruky Canon 350D ... poté co je ztáhly z trhu, aby udělali prostor 400D šli ceny dolu a ještě v záruce se dá sehnat lehce nad 10 tisíc (viz. třeba annonce: Canon EOS 350D s příslušenstvím, v záruce, cena 13.000 Kč. Email: rhelena1@centrum.cz). Jsou i jiné zrcadlovky ... Nikon (dražší objektivy, lepší funkce, kvalita srovnatelná), Olympus, Sony, ...
Zrcadlovka má i své "nevýhody" a tím je třeba nutnost vyměňovat objektivy a nebo koupit dost drahé ultrazoomy. Jde prostě o to, co vlastně člověk chce fotit a jak moc a jak moc pěkně a jak moc kvalitně, atd. atd. To co je obvyklou Achylovou patou kompaktů ... ostření na něco jiného než chceš ... dá se to sice obejít, ale. Myslím, že ten Panasonic není špatná volba (která by být mohla?), jde fakt o to, co a jak moc chceš, ale pokud chceš hodně, pak si vezmi půjčku a běž do zrcadla, pokud chceš jen tak něco "pro DAMyko" pak je jich na trhu tolik, že vybrat se snad ani nedá Preferoval bych ten co má bodové ostření, velkou ručně nastavitelnou clonu, a pak už je ty klasiky včetně ceny. Přečetl bych se na netu recenze a prohlédl fotky a pak šup do e-krámu
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Horst
|
Zaslal: po 20. listopadu 2006 13:23 |
|
|
Vrátil jsem se zrovinka teď tak dík Lupo za ten link, Bobe nesnižoval bych to jen tak pro Damyko, nechci sem přece posílat fotky jentak co zbydou, jde o to že už mě štve si pořád foťák půjčovat, nebo aby musel fotit jen kámoš Hynaski, jinak zas to beru tak že za dva tři roky si koupim jinej ,takže asi to fakt vidím na ten Panasoník, neboli navrhnu ho a zdůrazním, že ten Lupovo by byl lepší, no a nechám se překvapit. i tak moc díky za reakce , je vidět, že jsem tady na správný adrese pro houbonadšence.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: po 20. listopadu 2006 13:53 |
|
|
jóóóó pokud chceš koupit za dva tři roky novej pak není co řešit !!! Kup co ti přijde po ruku a za rok si koupíš to co ti bude vyhovovat Já to dělal taky tak ... tenkrát vyhrála Konica-Minolta A2 ... super EVF stroj, který ti umožní všechno co umožní zrcadlovka (až na výměnu objektivů), ba i mnohem mnohem mnohem více !!!! Kvalita obrázků je nepatrně horší než ze zrcadlovek od Canonu, ale ten luxus v ovládání a množství funkcí které nabízí to plně kompenzuje či spíše převyšuje Jenže jako každý kompakt ... je to konečná a dál se s tím jít nedá
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Horst
|
Zaslal: čt 28. prosince 2006 0:13 |
|
|
Tak je po vánocích a Ježíšek udělal přesně to co jsem nechtěl, ale čekal. Dostal jsem Olympus Mju 750 a nazdar. Jedinou výhodu to má, že je skoro stejně velikej (nebo malej?) jako oblíbená M V3x. Jsem zvědavej jak to já poleno budu ovládat?. Akorát, že mě nějak pobolívá v krku , takže to asi na les nevidím (a zrovna mám dovolenou ) .
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: pá 29. prosince 2006 14:58 |
|
|
Většina prodejců o vánocích svolí k výměně ya jinej stroj
|
|
Návrat nahoru |
|
|
witch
Založen: 17. 10. 2006 Příspěvky: 464 Bydliště: okres Benešov
|
Zaslal: pá 29. prosince 2006 16:10 |
|
|
dotaz dotaz dotaz :O)
namate nahodou nekdo CANON REBEL EOS 350D?? s objektivem 18-55mm??
jestli jo, spokojenost???
_________________ witch mish <:3~ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Horst
|
Zaslal: pá 29. prosince 2006 22:53 |
|
|
Týjo to mě úbec nenapadlo Tak až vyležím ten nemoc tak to prubnu.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
|
Zaslal: pá 29. prosince 2006 23:01 |
|
|
pá 29. prosince 2006 14:58 Bob napsal: |
Většina prodejců o vánocích svolí k výměně ya jinej stroj |
To je pravda, měnil jsem takle CD-radio-magneťák za lepší, jen jsem doplatil rozdíl.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|