Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Slzivka není čirůvka
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 20. listopadu 2006 9:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Poblíž čirůvky kroužkaté po čase vyrostly i nějaké ty "šedivé" a krom toho kousek dál rostla tahle houba ... jak jsem tak na ní doma koukal ... nebude ona čirůvkou? šedožemlovou?

162.06 kB    
19.11.2006, Hradečno (KL), bříza, borovice, jíva. (c) Bob
CiruvkaMaznaSedozemlova2.jpg
   CiruvkaMaznaSedozemlova2.jpg

218.32 kB    
CiruvkaMaznaSedozemlova.jpg
   CiruvkaMaznaSedozemlova.jpg

110.17 kB    
CiruvkaMaznaSedozemlova3.jpg
   CiruvkaMaznaSedozemlova3.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 20. listopadu 2006 10:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bobe, tohle mi připadá spíš jako nějaká slzivka či pavučinec, čirůvka to (podle lupenů) nebude...
Fotka č. 2 - podle tohoto snímku bych dal ruku do ohně za to, že jsem u nás v modřínovým lese našel přesně to samý!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 20. listopadu 2006 11:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Toto je slzivka (Hebeloma), čert ví jaká... Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 20. listopadu 2006 11:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Co jsem špatně posoudil, že jsem ani rod netrefil? Smile
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 20. listopadu 2006 11:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

20. listopadu 06, 10:06 Bob napsal:
Co jsem špatně posoudil, že jsem ani rod netrefil? Smile

Podle celkového habitu Very Happy
No rozhodně mi tam nesedí ty špinavě hnědé (nebo jaké - já tyhle barvy neumím posuzozovat) lupeny ( -> výtrusný prach bude mít +- stejnou barvu, narozdíl od čirůvek ktré ho mají bílý), s trochou představivosti vidím i zbytky pavučinky na třeni.
Řekl bych že určitě taky voněla - ředkvově nebo po kakau - to je dost pro Hebelomy typické
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 20. listopadu 2006 11:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 20. listopadu 2006 10:14 gekko13 napsal:
...s trochou představivosti vidím i zbytky pavučinky na třeni...

To mi právě taky tak připadalo, navíc ty lupeny, jak píšeš...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 20. listopadu 2006 11:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hmmm Smile Budu nad tím přemýšlet! Smile Vůni nevím ... mám rýmu, jsem rád, že dýchám Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru