Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Spotřeba energie u DF
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jurášek

PříspěvekZaslal: po 20. listopadu 2006 13:54
  Předmět: Spotřeba energie u DF
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vážení, velice mě zajímá otázka spotřeby energie u digi fotoapatrátů, především u zrcadlovek. Samozřejmě že automaticky k tělu fotoaparádu EOS 400 jsem koupil batery grip, který má 2 vložky a to buď na 6 tužkových akumulátorů, nebo na 2x akkupack. Používám tedy zatím těch 6 tužkových baterií 2700mAh a zatím to vypadá, že budu muset při fotovycházkách nosit elektrárnu. Spotřeba je tedy veliká. Zkušenosti s batery gripem u kinofil. zrcadlovek mám kladné, dalo se na jedno nabití vyfotit spousta filmů. Chápu, že digi foťáky jsou nabité elektronikou a taky pokud nebudu ostření provádět manuálně spotřeba vzroste, ale opravdu jsem nečekal tak vysokou spotřebu !
Jaké máte zkušenosti vy ?

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 20. listopadu 2006 14:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mám taky Canona, ale neměl jsem na batery grip a tak jsem volil dva akumulátory - navíc je to lehčí do batohu !!!! A "ušetřené" prachy jsem vrazil do dálkové spouště (moc dobrý tah bo ten canon má samospoušť pouze 10 s a ještě u toho kňučí jak by ho na nože brali Sad zlatá KM A2 se svými 2 s bez řvaní) obvykle udělám na jeden akumulátor 1GB fotek (ca. 8 MB jedna) fotím pouze do RAW (foťák tedy nic nepočítá - nevím jestli to má vliv), ostřím tak půl napůl, vždy dávám náhled, často i prohlížím zoomem na displeji, jen jednou jsem ho vymlátil na jednu vycházku, ale to jsem nafotil ca. 200 fotek. Tož tak Smile Myslím, ža ta KM A2 žrala mnohem víc ... no byla to EVF a tak se není asi čemu divit. Zkrátka dva akumulátory lze jen obtížně vymlátit za jeden den (jsou-li oba nabité). Blesk téměř vůbec nepoužívám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 20. listopadu 2006 14:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já u Nikona E8800 mám dva Li-iontové aku. Jeden nabitý mi vydrží tak na nafocení 100-150 fotek včetně náhledu a průběžné kontroly zaostření na monit. u všech fotek. U starého Olympuse C4040 fotím se čtyřmi tužkovými Ni-MH aku a vydrží to tak na 50 fotek.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jurášek

PříspěvekZaslal: po 20. listopadu 2006 14:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

On ten batery grip není k zahození, často se o něj opírám když vleže fotím, nicméně ještě zkusím kolik vydrží grip s vložkou na dva akumulátory.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru