No Asi bych místo živých raději používal RGB Abode Přisaturovat se to dá vždy. Foťáky, resp. jejich automatické režimy, jsou totiž nastaveny dle současné módy ... super ostré a super barvné a super kontrastní ... zkrátka trochu více než je normální ... tak aby z toho lezly krásné kýčovité obrázky ... hlavně mne nebijte
No Asi bych místo živých raději používal RGB Abode Přisaturovat se to dá vždy. Foťáky, resp. jejich automatické režimy, jsou totiž nastaveny dle současné módy ... super ostré a super barvné a super kontrastní ... zkrátka trochu více než je normální ... tak aby z toho lezly krásné kýčovité obrázky ... hlavně mne nebijte
Tak, tak. Kromě toho se dá obrázek přesaturovar v editoru, aniž si toho člověk skoro všimne. Člověk se raduje, jak má pěkně barevné obrázky a ono je to přesaturované . Taky tím asi trpím. Když se totiž upravuje histogram, tak střední vodítko je gama funkce a úprava gama do tmava automaticky zvyšuje saturaci. Asi je nejlepší si na foťáku nastavit normální, tj. střední hodnoty saturace, kontrastu atd., žádnou automatiku. A vůbec nej. je RAW.
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
Zaslal: pá 01. prosince 2006 12:09
pá prosince 01, 2006 9:08 am Bob napsal:
Foťáky, resp. jejich automatické režimy, jsou totiž nastaveny dle současné módy ... super ostré a super barvné a super kontrastní ... zkrátka trochu více než je normální ... tak aby z toho lezly krásné kýčovité obrázky
Ta markantní přebarvenost atd. se týká patrně především levnějších kompaktů... Výrobci si asi kladou za cíl tvorbu "pouťově" vyhlížejících fotek na úkor přirozenosti. (To příslovce jsem jednou uslyšel od Mirka Junka a myslím, že je výstižné. )
ja mam saturovane barvy rad, sam kupuju pro houby diak co ma syty barvicky (velvia) a kdyz chci trochu ubrat, nastavim nizsi ISO (40), digitalisti nech pouzivaji photoshop a hlavne at se vam fotky libi... _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory