Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Jak na ty barvy co z foťáku lezou?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 01. prosince 2006 8:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 01. prosince 2006 8:34 Bob napsal:
Jo tááák Smile přesununu! Nicm méně, stejně mi ty tvoje fotky Pantáto přijdou dost přesaturovaný Wink

No vidíš - takhle to vylezlo z foťáku. Já mám nafurt nastaveno "barvy živé" a někdy je to dobrý a někdy je to moc.... Surprised
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 01. prosince 2006 9:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No Smile Asi bych místo živých raději používal RGB Abode Smile Přisaturovat se to dá vždy. Foťáky, resp. jejich automatické režimy, jsou totiž nastaveny dle současné módy ... super ostré a super barvné a super kontrastní ... zkrátka trochu více než je normální ... tak aby z toho lezly krásné kýčovité obrázky Smile ... hlavně mne nebijte Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 01. prosince 2006 9:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

01. prosince 06, 9:08 Bob napsal:
No Smile Asi bych místo živých raději používal RGB Abode Smile Přisaturovat se to dá vždy. Foťáky, resp. jejich automatické režimy, jsou totiž nastaveny dle současné módy ... super ostré a super barvné a super kontrastní ... zkrátka trochu více než je normální ... tak aby z toho lezly krásné kýčovité obrázky Smile ... hlavně mne nebijte Smile

Tak, tak. Kromě toho se dá obrázek přesaturovar v editoru, aniž si toho člověk skoro všimne. Člověk se raduje, jak má pěkně barevné obrázky a ono je to přesaturované Laughing. Taky tím asi trpím. Když se totiž upravuje histogram, tak střední vodítko je gama funkce a úprava gama do tmava automaticky zvyšuje saturaci. Asi je nejlepší si na foťáku nastavit normální, tj. střední hodnoty saturace, kontrastu atd., žádnou automatiku. A vůbec nej. je RAW.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: pá 01. prosince 2006 12:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá prosince 01, 2006 9:08 am Bob napsal:
Foťáky, resp. jejich automatické režimy, jsou totiž nastaveny dle současné módy ... super ostré a super barvné a super kontrastní ... zkrátka trochu více než je normální ... tak aby z toho lezly krásné kýčovité obrázky Smile

Ta markantní přebarvenost atd. se týká patrně především levnějších kompaktů... Výrobci si asi kladou za cíl tvorbu "pouťově" vyhlížejících fotek na úkor přirozenosti. (To příslovce jsem jednou uslyšel od Mirka Junka a myslím, že je výstižné. Laughing )
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
xmsi

PříspěvekZaslal: pá 01. prosince 2006 13:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ja mam saturovane barvy rad, sam kupuju pro houby diak co ma syty barvicky (velvia) a kdyz chci trochu ubrat, nastavim nizsi ISO (40), digitalisti nech pouzivaji photoshop a hlavne at se vam fotky libi...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru