Zaslal: ne 15. ledna 2006 15:48 Předmět: Makro fotky
Dnes jsem si trošku pohrál s foťákem a podle nápadu z internetu jsem do adaptéru vložil obráceně objektiv ze Zenitu (myslím, že jde použít i jiný) a kupodivu to na makro fotografie fungovalo i když to někdy vypadalo na mikro než na makro. Jen to chce pořádný stativ s nějakým jemným posunem.
Houby k focení nebyly, tak jsem to testoval na něčem jiném.
ano, objektiv pouzity reverzne slouzi jako silna predsadkova cocka, napr. 50mm objektiv je vlastne 1/0.05 = +20D
napriklad pokud jej takto nasroubujeme na objektiv 200mm, ziskame sestavu z meritkem 4:1!
avsak pozor, nic neni zadarmo, s takovou to sestavu se obtizne pracuje, pracovni vzdalenost je par cm, nedostatek svetla, mala hloubka ostrosti...
nasazenim na 85mm objektiv je meritko cca 2:1, s tim uz lze jit i do lesa pokud se jedna o svetelny objektiv _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory