Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Fotka: Muchomůrka citrónová ???
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
xmsi

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 10:35
  Předmět: Fotka: Muchomůrka citrónová ???
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

smrdela po bramborech

97.39 kB    
14208.jpg
   14208.jpg

xmsi

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 10:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

20.8. boubin

92.51 kB    
14209.jpg
   14209.jpg

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 10:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jedno téma jeden druh ... pokud jde o houbu ... jak již psal Sley ... asi je to ona. Pokud jde o fotku ... nízká hloubka ostrosti?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 10:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 16. ledna 2007 10:53 Bob napsal:
Pokud jde o fotku ... nízká hloubka ostrosti?

Taky mi to tak připadá, ale můj laický názor berte vyloženě s rezervou... Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 11:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Velké vlnité bradavky na klobouku a odsazená hlíza a zbytky pochvy na třeni. Podle mě to je jasná citrónová m. - Amanita citrina var. citrina.

A ta malá hloubka ostrosti mi tady docela dost vadí a a taky mi to připadá moc světlé. To je ale můj subjektivní názor.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 11:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A ještě detail Smile ... houbařům houby nesmrdí, ale voní !!! Smile Hadovku nevyjímaje!!! Laughing Laughing
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 11:58
  Předmět: Muchomůrky citronové
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Xmsi, tak nějak vidím v hledáčku své objekty před tím, nežli se zapojí clona. Zejména ten první snímek - ostré jsou akorát ty nejpřednější šupiny...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
xmsi

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 12:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

mala DOF je umyslne, ale rad si vyslechnu nazor jinych, dekuji za ne
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 13:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Někdy holt zůstanec umělec nepochopen až do svého skonu SmileSmileSmile Mne to prostě přijde ani vhodně malá ani vhodně velké ... navíc u té první fotky to ostré listí evidentně tahá oči jinam než by mělo ... tedy tak to vidím já Smile
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 13:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

16. ledna 07, 13:17 Bob napsal:
Někdy holt zůstanec umělec nepochopen až do svého skonu SmileSmileSmile Mne to prostě přijde ani vhodně malá ani vhodně velké ... navíc u té první fotky to ostré listí evidentně tahá oči jinam než by mělo ... tedy tak to vidím já Smile

Tahá, máš pravdu. Když to tedy mám rozebírat, autor doufám promine. Tak u prví fotky je podle mě porušena kompozice. Jednak je to umístěné ve svislé rovině na symetricky a pak je to nasvícené nejvíce naspodu (myslím pozadí). Taky se mi zdá, že to listí vpředu je až moc ostré, zatímco houby jsou ostré jenom z části.

Dolní obrázek je podle mě typickou dokumentační fotkou. U těch člověk předpokládá, že budou ostré až za roh. U takových fotek se vůbec nepředpokládá snaha o rozmazané pozadí. A když to mám zkritizovat úplně, tak se mi obě fotky jeví jako silně přepálené s přepaly zamaskovanými stažením jasu. Ještě mě napadá - jsou to vlastně fotky z digitálu nebo to jsou skenované diáky, nebo co vlastně?
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 13:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Středová kompozice na první fotce je podle mě plus. A neříkal bych, že je to nasvícené, ale spíš nenasvícené. Vhodná odrazka by aspoň trochu vykompenzovala to až moc ostré světlo, které dopadá kolmo zezhora až (z pohledu postavení objektivu) trochu zezadu...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 13:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jep, je to xmsi holt odvaha optat se tu co? Laughing Laughing Laughing
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 13:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Což takhle tuto debatu přesunout do Fotografujeme houby - jak na to? Podle mě to patří spíš tam...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 13:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo jo, taky jsem na to myslel Smile šup!
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 16. ledna 2007 14:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já myslel přidat to do existujícího tématu "Fotografujeme houby - jak na to" Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru