Máte osobní nebo aspoň zprostředkované zkušenosti s pěstováním hub pomocí kouzelných kolíčků?:
Ne, ale zajímá mě to
30%
[ 6 ]
Ano, stojí to za to
20%
[ 4 ]
Ano, není to vůbec k ničemu
35%
[ 7 ]
Chystám se to zkusit
15%
[ 3 ]
Celkem hlasů : 20
Autor
Zpráva
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
Zaslal: čt 18. ledna 2007 6:56 Předmět: Re: Kouzelné kolíčky
čt 18. ledna 2007 3:30 Baba-Jaga napsal:
Když jsem je zkoušel, dopadlo to špatně. Většina se mi nechytila, a to co se chytlo za moc nestálo. Zlatá klasická zrnová sadba, ze kterou mám zkušenosti dobré, a vyjde mnohonásobně levněji.
Hmm, já chtěl ty kolíčky letos vyzkoušet, ale jak to tak čtu, tak asi ne. Před lety jsem pěstoval hlívu (zrnková sadba) na špalcích z čerstvě poražené břízy a výsledky byly více než dobré - 4 roky mi bohatě plodily.
Musím říct, že mám s pěstování hlívy na dřevě za pomoci kolíčků docela špatné zkušenosti. Zato se mi, ale osvědčilo jejich použití ka naočkování slámy.
Postup, který používám je následující:
- plastový sud vyložím igelitovým pytlem a nacpu suchou slámou
- zaleju vařící vodou tak, aby bylo vše ponořené a přikreju víkem
- druhý den vodu vyleju a znova zaleju vařící vodou
- třetí den vodu vyleju, pytel vyndám, dole propíchnu a nechám odkapat
- po odkapání očkuju kolíčky po celém obvodu, vždy naříznu pytel vrazím tam jeden kolíček a zalepím páskou
- pak nechám pytel komplet prorůst
- když je pytel prorostlý, strhnu lepící pásku a šup s ním do chládku
- pak už jen čekám...
Musím říct, že mám s pěstování hlívy na dřevě za pomoci kolíčků docela špatné zkušenosti. Zato se mi, ale osvědčilo jejich použití ka naočkování slámy.
Postup, který používám je následující:
- plastový sud vyložím igelitovým pytlem a nacpu suchou slámou
- zaleju vařící vodou tak, aby bylo vše ponořené a přikreju víkem
- druhý den vodu vyleju a znova zaleju vařící vodou
- třetí den vodu vyleju, pytel vyndám, dole propíchnu a nechám odkapat
- po odkapání očkuju kolíčky po celém obvodu, vždy naříznu pytel vrazím tam jeden kolíček a zalepím páskou
- pak nechám pytel komplet prorůst
- když je pytel prorostlý, strhnu lepící pásku a šup s ním do chládku
- pak už jen čekám...
to je slušné, vzpadá to dobře,.. ta lepící páska - to zní více než dobře.
Já tedka pěstuji hlívu na slámě v malém balíku, a mám to raději nezalepené at to lehce dýchá,...
Ja mam zatim jedinou zkusenost s kolicky a uspesnou. Jedna se o topol a v nem naockovana Polnicka topolova. Ve foru "Polnička topolová - pěstovaná doma" pak naleznete moje fotky _________________ Mariana
---------------
http://Mariana8.mondozoo.com
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory