Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Digitalizace našich "DIA" archivů...
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Baba Jaga
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 22. ledna 2007 15:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 22. ledna 2007 14:41 Bob napsal:
Já mám externí USB ...

výhoda oproti šuplíkovému je ona mobilita mezi počítači.
nevýhoda je, že nejde o to zastrčit disk do šuplíku, ale je třeba rozmotat šňůru napájení, najít volnou zásuvku !!!, zapojit vše k disku, pak ještě natáhnout kabel k USB, provést zálohu. A pak vše smotat a uklidit ... je to dost nepraktické.

ALE!

Teď se dělají takové malé USB HDD, které mají menší kapacitu (kolem 60 GB), jsou levné, nemají potřebu externího napajení, velikost náprsní kapsy ... to mi přijde jako super volba! Když jsem ho "dostal" tak jsem to hodil do šuplíku, s tím, že je mi to k ničemu ... no po půl roce ho používám velmi často! A asi si ho brzy pořídím pouze na fotky ... 60 GB = asi 6-8 tisíc fotek v RAW 8,2 MPix. I ten tvar mi po delší době přijde pěkný ... skoro jako knížka z knihovny ... jen opoměli možnost štítkování na hranu Smile viz. třeba 80 GB http://www.alza.cz/prestigio-80gb-data-safe-2-5-externi-hdd-usb2-0-d65974.htm

Pokud jde o veřejnou hádku, pak asi přileji oleje ... naprostou souhlasím s Babou, ale nemohu se nějak ztotožnit s názory Jagy SmileSmileSmile ... chtěl jsem se ale Jagy optat, zda má ten soft, který disk "omladí", tj. že hodnoty přečte a znovu zapíše. Kdysi bylo něco v DOSu ... nebo ne? Smile

Nic takového nemám. Omlazují tak, že hard - disk znova naformátuju a nahraju.

Martin Kříž

PříspěvekZaslal: st 31. ledna 2007 0:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st ledna 17, 2007 8:54 am mat60 napsal:
Tady je jeden takový skener:
http://www.pixmania.cz/cz/cz/237410/art/plustek/skener-opticfilm-7200.html

Rád bych zde poděkoval matovi za informace a odkazy. Právě tento skener jsem si objednal a dnes ke mně dorazil. Smile Musím říct, že pro mě byla hrůza to nainstalovat a vůbec se v tom vyznat (zvlášť, když mi to házelo hlášky, že chybí nějaký komponent systému Windows Evil or Very Mad - dál to radši nebudu rozebírat), ale nakonec se mi to asi po osmi hodinách povedlo. Laughing

Na ukázku přikládám můj první sken diáku. Asi chvíli potrvá, než trochu lépe zvládnu barvy, ten satan se mi pořád nějak nezdá. To softwarové ovládání není jednoduché a navíc žere čas...

161.55 kB    
Hřib satan
Boletus_satanas.jpg
   Boletus_satanas.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru