výhoda oproti šuplíkovému je ona mobilita mezi počítači.
nevýhoda je, že nejde o to zastrčit disk do šuplíku, ale je třeba rozmotat šňůru napájení, najít volnou zásuvku !!!, zapojit vše k disku, pak ještě natáhnout kabel k USB, provést zálohu. A pak vše smotat a uklidit ... je to dost nepraktické.
ALE!
Teď se dělají takové malé USB HDD, které mají menší kapacitu (kolem 60 GB), jsou levné, nemají potřebu externího napajení, velikost náprsní kapsy ... to mi přijde jako super volba! Když jsem ho "dostal" tak jsem to hodil do šuplíku, s tím, že je mi to k ničemu ... no po půl roce ho používám velmi často! A asi si ho brzy pořídím pouze na fotky ... 60 GB = asi 6-8 tisíc fotek v RAW 8,2 MPix. I ten tvar mi po delší době přijde pěkný ... skoro jako knížka z knihovny ... jen opoměli možnost štítkování na hranu viz. třeba 80 GB http://www.alza.cz/prestigio-80gb-data-safe-2-5-externi-hdd-usb2-0-d65974.htm
Pokud jde o veřejnou hádku, pak asi přileji oleje ... naprostou souhlasím s Babou, ale nemohu se nějak ztotožnit s názory Jagy ... chtěl jsem se ale Jagy optat, zda má ten soft, který disk "omladí", tj. že hodnoty přečte a znovu zapíše. Kdysi bylo něco v DOSu ... nebo ne?
Nic takového nemám. Omlazují tak, že hard - disk znova naformátuju a nahraju. _________________ Baba-Jaga
Rád bych zde poděkoval matovi za informace a odkazy. Právě tento skener jsem si objednal a dnes ke mně dorazil. Musím říct, že pro mě byla hrůza to nainstalovat a vůbec se v tom vyznat (zvlášť, když mi to házelo hlášky, že chybí nějaký komponent systému Windows - dál to radši nebudu rozebírat), ale nakonec se mi to asi po osmi hodinách povedlo.
Na ukázku přikládám můj první sken diáku. Asi chvíli potrvá, než trochu lépe zvládnu barvy, ten satan se mi pořád nějak nezdá. To softwarové ovládání není jednoduché a navíc žere čas...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory