Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Soutěžní fotografie sezóny 2006: rkhonza
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rkhonza
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 26. ledna 2007 18:59
  Předmět: Soutěžní fotografie sezóny 2006: rkhonza
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Posílám do soutěže tuhle fotku, protože se mi zdá docela povedená. A docela rád si přečtu vaše názory na to, co je na ní dobře a co špatně.

132.62 kB    
Amanita muscaria - muchomůrka červená 02.09.2006 6:54
po ránu.jpg
   po ránu.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
rkhonza
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 27. ledna 2007 23:40
  Předmět: fotosoutěž
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

druhá fotka:
Bedla vysoká - Macrolepiota procera 23.8.2006 16:27
plus: řekl bych, že je dobře zaostřená.
minus: ztrácí se v listí

122.24 kB    
DSC01471.jpg
   DSC01471.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 21. února 2007 17:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak zpusťte palbu ! Smile

Napište ke každé fotografii hodnocení v tomto formátu. Takže si to označte a zkopírujte do svého příspěvku Wink

Fotografie 1 - rkhonza - Po ránu
Líbí se mi na ní:
Nelíbí se mi na ní:
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů:

Fotografie 2 - rkhonza - Bedla vysoká
Líbí se mi na ní:
Nelíbí se mi na ní:
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů:
flassch

PříspěvekZaslal: st 21. února 2007 20:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí se mi na ní: Hodně mě tato fotografie zaujala, hra slunce a stínů je opravdu hezká
Nelíbí se mi na ní: Zdá se mi, že u této fotografie se rkhonza určitě 15 minut nesnažil pořádně zaostřit, a to je na tom to co mě asi zaujalo. Nevyřazuje z toho žádná přeumělkovanost. Možná by to chtělo lepší foto techniku nebo aspoň lepší úpravu v graf. editoru
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: jsem se rozhodl dávat jenom 0, 50 a 100%). Takže tady 100

Líbí se mi na ní:
Nelíbí se mi na ní: pozadí, zase mě to bije do očí Exclamation
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 50
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 21. února 2007 21:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí se mi na ní:
Naprosto dokonalý exemplář, jak z marcipánu ... jen si kousnout Smile. Nasvícení houby (nikoli pozadí) naprosto odpovídá ranní atmosféře včetně mírné neostrosti vidění, která k tomu také patří.
Nelíbí se mi na ní:
Ty tmavé větve v pozadí jsou příliš kontrastní a vytváří silnou dominantu focenému objektu, navíc se ho přímo dotýkají - je jasné, že není možné kvůli fotce stěhovat stromy v lese, ani otáčet sluncem, tak aby svítilo z jiného úhlu, proti světlu se fakt blbě fotí, ale s úhlem záběru by bylo možné si pohrát a mohlo to bý o chloupek lepší. Ta mrňavá houba mi tam nějak nesedí, je to přímo drzost si vyrůst vedle takové krasavice.
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 75

Líbí se mi na ní:
Je to taktéž krásný kousek a přestože barevně splývá s listí, výrazně vystupuje z pozadí díky své ostrosti
Nelíbí se mi na ní:
Shodný náklon se stromky vytváří dojem, že je celá horní polovina obrázku ujetá doprava, stromky jsou si velmi podobné až jednotvárné. Ve středu fotogravie vězí v pozadí hluboká díra odvádějící pozornost od foceného objektu. Stejně jako u předchozí fotografie je jasné, že nelze přesázet les a je možno brát pouze z toho co se nabízí, možná by to spravil jiný směr pohledu, pokud to bylo v dané situaci reálné.
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 65

Naposledy upravil Lupo dne po 26. února 2007 15:35, celkově upraveno 3 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 22. února 2007 8:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí se mi na ní: Zajímavý experiment s focením v protisvětle, moc hezká (plastická) přední muchomůrka
Nelíbí se mi na ní: Fotka by se mi víc líbila, kdyby tam nebyla ta muchomůrka vzadu (i když to byl možná záměr) a hlavně ta malá houbička vpředu.
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 65

Líbí se mi na ní: Styl focení rkhonzy je velice blízký mým představám o focení hub (platí to i o první fotce), tedy více přirozeného prostředí a méně "umění", fotka je dobře zaostřená a na rozdíl od autora si nemyslím, že by se v listí ztrácela.
Nelíbí se mi na ní: Možná to chtělo trochu rozostřenější pozadí.

Naposledy upravil Sley dne so 24. února 2007 7:17, celkově upraveno 2 krát
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 22. února 2007 8:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí se mi na ní: atmosféra je vskutku perfektně zachycena. Úhel pohledu super, objekty super.
Nelíbí se mi na ní: Přeci jen trochu těch přepalů tam asi je, ale je to jistě dáno tím, že ten rozsah světlo-stín je opravdu veliký. Možná až moc na fotografickou techniku. Možná by to chtělo nafotit podexponované, exponované a přeexponované a pak to šikovně spojit ve fotošopu ... pár takových obrázků jsem viděl a když se to povede, tak jsou dech beroucí ... tohle je myslím ten případ ... pro autora ... tuším se tomu říká blending.
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 90

Líbí se mi na ní: je to kočka! Smile Hlouka ostrosti by mohla klesat trochu strměji, ale i takto je perfektní!
Nelíbí se mi na ní: Něco mi vadí na té kompozici.
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 91
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 22. února 2007 8:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí se mi na ní: Celkem se mi to líbí. Je to pěkná náladová fotka a navíc je to v protisvětle, což je velmi obtížné focení.
Nelíbí se mi na ní: Jak jsem uvedl, je to obtížné na focení. Přední houba jako by se kácela - subjektivní dojem. Taky to chtělo zkusit trochu přisvítit tu přední muchomůrku odrazkou a pak odstranit nějaké klacky mezi houbami. Ta malá houbička napravo tam neměla být, neboť se příliš leskne.
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 80

Líbí se mi na ní: Slušná fotka, nemusí být všechno na makro Laughing.
Nelíbí se mi na ní: Hlavně se mi nelíbí, že se ta bedla kácí doprava. měla být rovnoběžně s tím stromkem nalevo. A pak ten odlesk uprostřed snímku. Taky to chtělo udělat trochu pořádek s větvičkami.
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 70
InKaso

PříspěvekZaslal: čt 22. února 2007 11:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí: Nádherně zachycená atmosféra letního rána ( letní rána miluji ). Úžasná plastičnost a hra světel. Černé klacky keřů působí trochu tajemně až strašidelně. Naproti tomu světlem prosvícené listy na pravém okraji celý snímek rozzáří.
Někteří z nás by po zemi posbírali větve, "povysávali" listí a jehličí, vše by zastínili a jinde přisvítili, v editoru vše v okolí rozmázli a ztmavili. To by však byl úplně jiný snímek. Myslím si, že parketa nás - fotografů amatérů je právě v takových náladových snímcích a co nejvíce bychom se měli o ně pokoušet. Takový Papoušek, nebo Hagara musí houbu do atlasu zachytit tak aby o ní snímek co nejvíce vypověděl. My zde máme prostor, abychom k houbě a k celému houbaření dokázali dát i poetický rozměr.
Nejde o to fotit jen podobenky hub, ale zachytit skutečný portrét.
Nelíbí: 0
Celkové hodnocení 95

Líbí se mi : Nádherná plodnice, dobře zaostřeno, v prostředí vypadá přirozeně .
Nelíbí se mi na ní: Volil bych výřez na výšku.
Celkové hodnocení 55
witch

PříspěvekZaslal: čt 22. února 2007 16:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí se mi na ní: snimek ma uzasnou atmosferu, velky umelecky dojem, plodnice jsou krasne, fotka "dycha" lesem.. pokoukanicko
Nelíbí se mi na ní: mozna malinko neostrost na predni plodnici, ale neubira to na dojmu z fotografie
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 100

Líbí se mi na ní: libi se mi plodnice i zaber, mozna prave proto, ze plodnice tak zapada do lesniho porostu, nevadi mi splyvavost barev houby a listi, dela to zajimavy dojem
Nelíbí se mi na ní: to auto :OP :O))
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 85

apanachi

PříspěvekZaslal: pá 23. února 2007 19:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí se mi na ní: nádherná atmosféra, připomíná mi obraz starých italských mistrů
Nelíbí se mi na ní: nic
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 100

Líbí se mi na ní: to že je jinak šikmá než strom vedle, hezká kompozice
Nelíbí se mi na ní: nic
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 24. února 2007 0:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí se mi na ní: všechno
Nelíbí se mi na ní: nic mi nevadí
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 95

Líbí se mi na ní: pěkná houba, perfektně zaostřená
Nelíbí se mi na ní:nevím, možná bych udělal výřez na výšku
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 60
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 24. února 2007 9:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí se mi na ní: úžasná atmosféra
Nelíbí se mi na ní: trochu technika, na digitál asi příliš kontrastní

Líbí se mi na ní: no mě ten ořez příjde fajd, vůbe celá kompozice se mi líbí
Nelíbí se mi na ní: trošku se kácí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 25. února 2007 15:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí se mi na ní:
Nelíbí se mi na ní:
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů:90

Líbí se mi na ní:
Nelíbí se mi na ní:
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů:85

Starej Pařez

PříspěvekZaslal: ne 25. února 2007 17:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Líbí se mi na ní: hezké
Nelíbí se mi na ní: trochu pozadí
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 85

Líbí se mi na ní: taky hezké
Nelíbí se mi na ní: zase trochu pozadí
Celočíselně hodnotím od 0 do 100 počtem bodů: 80
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru