Zaslal: po 19. března. 2007 9:51 Předmět: Kterak dostřit a nepřeostřit
Mat60 v jiném příspěvku napsal: "Doostřovat je dobré jenom to, co má být ostřé. Takže doporučuji doostřovat ve výběru s rozmazaním kontur tak 50bodů." Oddělil jsem to tímto způsobem, protože je to jistě téma na samostatné téma
Jak to Mate myslíš s těmi konturami 50 bodů ... to číslo bude přeci hodně záviset na tom jaký rozměr ten obrázek má ... nebo se pletu?
Zaslal: po 19. března. 2007 9:59 Předmět: Re: Kterak dostřit a nepřeostřit
19. března. 07, 9:51 Bob napsal:
Mat60 v jiném příspěvku napsal: "Doostřovat je dobré jenom to, co má být ostřé. Takže doporučuji doostřovat ve výběru s rozmazaním kontur tak 50bodů." Oddělil jsem to tímto způsobem, protože je to jistě téma na samostatné téma
Jak to Mate myslíš s těmi konturami 50 bodů ... to číslo bude přeci hodně záviset na tom jaký rozměr ten obrázek má ... nebo se pletu?
Jak jsem psal již předtím, obrázek doostřuji zásadně jenom po provedení resamplingu nikdy ne před ním. Takže obr. je stále stejně velký - 800 x 600b. A to rozmazání kontur výběru, tím myslím tu hodnotu, které se v Photoshopu říká prolnutí a v Zoneru rozmazání. Výběr pro zaostření nemusí být nijak moc detailní a může být o trošku větší než je zaostřovaný objekt. Stačí plynulým pohybem obtáhnout jedním nebo dvěma taky objekty, které chceme zaostřit. Je třeba pamatovat na to, že u malých objektů ve výběru je hodnota rozmazání 50b. příliš moc.
Lepší mi v posledních mých pokusech vyplývá použití ve Photoshop CS2 Chytré doostření (jak jinak) ... a vzít to přes to Rozšířené ... tam doostřovat zvléšť světla a zvlášť stíny ... Ostření stínu nepotlačovat a ponechat velký rozsah, Opačné nastavení u světel ... výsledky se mi obvykle velmi líbí.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory