Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
xmsi
|
Zaslal: po 11. září 2006 8:39 Předmět: Rostou? |
 |
|
o vikendu jsem byl ve dvou lesich kolem plzne, vsude sucho, zadna mlada houba, byl jsem zdrcen, v lese davy lidi, nikdo plny kos, cim to? je uz fakt sucho nebo to proste ty davy vysbirali? nikde zadny mlady hribek akorat do octa, jen same velke na rizky, coz nesbiram... _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mat60 Čestný člen

|
Zaslal: po 11. září 2006 9:59 |
 |
|
Zajeď do Beskyd. Tam docela rostou, ale lesy jsou taky plné lidí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivo

|
Zaslal: po 11. září 2006 13:01 Předmět: Asi jak kde... |
 |
|
Byl jsem o víkendu v Jeseníkách, ale pouze v lese, který mám pod nosem - nikoho jsem nepotkal a bylo to jak v pohádce (až jsem měl podezření, že někdo chodí přede mnou a sází to tam... ) _________________ Dík, Ivo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: po 11. září 2006 17:07 |
 |
|
Já to dělám tak, že se kouknu na mapu a vyberu ten nejodlehlejší kus lesa, daleko od všech silnic a vesnic, kde navíc v cestě k němu leží nějaké bažiny, nebo pořádný krpál .... takže pokud v tom vršku nenecháš plíce, nebo bídně hezhyneš v bažinách, máš šanci že tam opravdu porostou.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
InKaso
|
Zaslal: po 11. září 2006 20:55 |
 |
|
Moho potvrdit Ivošovo tvrzení, že v Jeseníkách a v podhůří Jeseníků rostou Hřiby smrkové ve velkém, a ni není třeba chodit daleko od civilizace. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
flassch

|
Zaslal: út 12. září 2006 13:36 |
 |
|
Já potvrzuju postřeh xmsi, na Karlovarsku je sucho jako hrom. Nové plodnice skoro vůbec nejsou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
xmsi
|
Zaslal: út 12. září 2006 14:23 |
 |
|
no jo oni ty houby rostou hlavne v srpnu, ze jo, ale treba jeste poradne zaprsi a znovu porostou, z hribku aspon smrkove... pak si dam tu drinu, vytipuju opusteny kopec a vydrasam se tam s celou fotovybavou, stativem a kosikem jen jestli tam nebude ani jedna houba, tak se tam vzteky snad ukousu! _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
 |
InKaso
|
Zaslal: st 13. září 2006 22:01 |
 |
|
Rostou opravdu všude. Těšil jsem se jak v sobotu vezmu svoji dceru s vnučkou na houbový výlet. Z výletu sešlo, protože mé juniorky našly v lesíku za domem (okolí Lipníku nad Bečvou) dva dny po sobě plný košík hub (babky, suchohřiby a klouzky sličné). Jsem sice rád, že má moje vnučka první zářezy na pažbě při houbaření. Ze sobotního výletu však sejde, chybí motivace, doma je plno hub. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jurášek

|
Zaslal: st 13. září 2006 23:29 |
 |
|
V Beskydech to vaří, začíná nová vlna Hřibu smrkového. Naštěstí, mám kamaráda hajného v oblasti Horní Bečvy a ten nás vždy vytáhne mimo přístupové cesty a stezky, tak je opravdu z čeho vybírat a člověk nepotká v lese ani nohu. Jinak na Hlučínsku také rostou převážně jak psal InKaso Klouzky a Suchohřiby hnědé, ale také jsem dnes již sezbíral Ryzce smrkové, něco Holubinek namodralých, Hřibů smrkových a hlavně Václavek. _________________ Jirka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Metelka
|
Zaslal: čt 14. září 2006 22:03 |
 |
|
No, zatím rostou, ale na Českolipsku pod Jedlovou začíná být sucho...Jestli nezaprší, tak nevím...malých plodnic ubývá. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Květa
|
Zaslal: pá 06. dubna 2007 11:36 |
 |
|
Jedeme s manželem na hory,do Beskyd,co ještě jedlého roste teď v lese?Kromě smržů a kačenek....,ať tam jen tak necouráme....  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 06. dubna 2007 12:05 |
 |
|
snad ještě ucháče obrovské, pozor na jedovatější obecné! Destice chřapáčové. Šťavnatka březnovka. Ostatní houby jsou tak nějak "nejedlé" či vyhrazeny jen znalcům. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Květa
|
Zaslal: pá 06. dubna 2007 12:51 |
 |
|
dík,tak to jsem zvědavá,jestli na něco narazíme,škoda že nemám foťák,taky bych se chlubila ,děti mají,ale nepůjčí-chrti .Tak všem krásné velikonoce a houbiček jak vajíček
p.s. super stránky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|