Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Gymnosporangium sabinae - Rez hrušňová
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 10. května 2007 7:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nevím proč by ses měl znemožňovat Very Happy . Je to houba - teliální stádium rzi z rodu Gymnosporangium. Jenom ta tůje se mi nějak nezdá. Spíše by to měl být nějaký jalovec nebo nejspíše chvojka klášterská.

http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=995
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 10. května 2007 9:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Krakene, proč by jsi se měl příspěvkem ztrapňovat?!? Smile Náhodou super!!! Hned dneska v podvečer prohledám na zahradě všechny tůje!!! Parádní plodnice!!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 10. května 2007 9:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

10. května 07, 9:07 Bob napsal:
Krakene, proč by jsi se měl příspěvkem ztrapňovat?!? Smile Náhodou super!!! Hned dneska v podvečer prohledám na zahradě všechny tůje!!! Parádní plodnice!!!!

Ale hlavně při té kontrole přiber i jalovce apod. Na tůji - Thuja occidentalis by to nemělo vůbec růst Laughing. To, co má Kraken nafocené roste obyčejně na jalovci chvojce klášterské - Juniperus sabina.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 10. května 2007 11:54
  Předmět: Re: Na tůji
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 10. května 2007 0:20 Kraken napsal:
... v chomutovském Zooparku. Shocked
To je gól, já smejčim Krakenovi v revíru okolo Ohře a Kraken mi zase "houbaří" skoro pod oknama Mr. Green
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 10. května 2007 13:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Myslím, že to Thuja není, že to opravdu bude chvojka nebo nějaký jiný jalovec.
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 10. května 2007 20:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 10. května 2007 13:02 Jan Gaisler napsal:
Myslím, že to Thuja není, že to opravdu bude chvojka nebo nějaký jiný jalovec.
Já jsem tam tu tůji napsal jenom protože jsem nevěděl, co to je a tůji mi to připomínalo ze všeho nejvíc. Laughing Že roste na jalovci něco, co mi ohrožuje hrušeň, to jsem samozřejmě věděl, ale nějak jsem si to s tím nespojil. Crying or Very sad

Naposledy upravil Kraken dne čt 10. května 2007 20:16, celkově upraveno 1 krát
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 10. května 2007 20:14

čt 10. května 2007 11:54 Lupo napsal:
čt 10. května 2007 0:20 Kraken napsal:
... v chomutovském Zooparku. Shocked
To je gól, já smejčim Krakenovi v revíru okolo Ohře a Kraken mi zase "houbaří" skoro pod oknama Mr. Green
Kdyby ses tam chtěl mrknout, je to před výběhem opic! Wink
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 10. května 2007 21:30

čt 10. května 2007 20:14 Kraken napsal:
Kdyby ses tam chtěl mrknout, je to před výběhem opic! Wink

Díky, už jsem to taky našel Wink , hned odpoledne jsem sbalil děti a vyrazil do Zooparku, opice jsme samozřejmě neminuli, tam toho je nejvíc. Našel jsem to i u divokých prasat a buvolů a u hřbitova vyhynulých druhů.

195.76 kB    
Rez hrušňová, 10.5.2007, Chomutov - Podkrušnohorský Zoopark (u opic)
P1010247a.jpg
   P1010247a.jpg

141.61 kB    
Po pár dnech se začnou uvolňovat spory a hrušky třeste se.
P1010247.jpg
   P1010247.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 11. května 2007 8:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To je pecka! Máme na zahradě i jalovec i tůje, ale nic ... přičemž hrušeň jsem vloni porazil právě kvůli této rzi(?).
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 11. května 2007 9:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

11. května 07, 8:41 Bob napsal:
To je pecka! Máme na zahradě i jalovec i tůje, ale nic ... přičemž hrušeň jsem vloni porazil právě kvůli této rzi(?).

Ta hrušková rez je prý dost vybíravá Laughing. Chce jalovec chvojku klášterskou nebo jalovec viržinský, příp. nějaké podobné kultivary. Na ostatních druzích tato hrušková neroste. Hrušky mohou být klidně nakažené z nějaké chvojky u sousedů. Já taky, stejně jako ty nacházím rez pouze na hrušních, jalovcové stádium nemůžu najít Laughing. Hrušně ale nachávám. Ony se s tím nějak vypořádají i když to nevypadá moc esteticky.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 11. května 2007 9:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 11. května 2007 8:41 Bob napsal:

Ona se udává minimální bezpečná vzdálenost 200m, ale tušim, že vloni strašili na Nově s hodnotami v kilometrech.
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 11. května 2007 14:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jsem hrušeň taky nechal, naopak soused zlikvidoval jalovce. No uvidíme, jestli to pomůže. Rolling Eyes
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: út 07. října 2008 21:13
  Předmět: Rez hrušňová?

Minulý týden jsem si myslím zkompletoval Rez hrušňovou,tedy pokud je ten strom s jehličkami Chvojka,v tom se moc nevyznám. Mohla by být?

157.18 kB    
17.7 2008 Chomutov
13.jpg
   13.jpg

151.37 kB    
1.10 2008 Chomutov
14.jpg
   14.jpg

158.7 kB    
20.4 2008 Kralupy nad Vltavou
11.jpg
   11.jpg

159.73 kB    
20.4 2008 Kralupy nad Vltavou
12.jpg
   12.jpg

Naposledy upravil DavidusCZ dne st 08. října 2008 9:34, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
robi

PříspěvekZaslal: út 07. října 2008 21:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ty fotky od Tondy ze zahrádky jsou skutečně rzí hrušňovou, takže to máš vážně komplet, gratuluji, hezký fotky.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 08. října 2008 8:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Super ... přesouvám do DAtlasu a rovnou tam dám i ty loňské "od opic" co doposud byly v Určovně.

Můžeš Davidusi dopsat do popisku obrázků kdy byla jednotlivá stádia nalezena? Myslím, že by to bylo zajímavé.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru