Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Osvěta-TH-01
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

O který druh jde?
A. Holubinka černající?
50%
 50%  [ 5 ]
B. Strmělka číškovitá?
10%
 10%  [ 1 ]
C. Kalichovka spáleništní?
0%
 0%  [ 0 ]
D. Jiná houba a která?
40%
 40%  [ 4 ]
Celkem hlasů : 10

Autor Zpráva
Aleš Vít
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 04. února 2006 11:58
  Předmět: Osvěta-TH-01
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

...pdobně, jako u nahoubařů, i tady navrhuji si krátit čas do jara zatím i sem tam osvětou v podobě testu, hádanky či ankety na téma okolo hub a přírody. Dost možná, že tohle téma nepatří zrovínka sem, ale naši "Admini" mě, předpokládám, případně nasměrují...

202.28 kB    
...Posílám rozřešení v podobě původního snímku, ze kterého jsem pro osvětu čerpal. Nastavení monitoru asi nemusí každému dávat stejné zabarvení klobouku na výřezu, na které jsem, jako na určující znak, původně sázel. Tak příště se polepším...
VII.-X. Ryzec-seredny-01-av.jpg
   VII.-X. Ryzec-seredny-01-av.jpg

155.58 kB    
...po dešti...
Osvěta-TH-01.jpg
   Osvěta-TH-01.jpg

Naposledy upravil Aleš Vít dne út 07. února 2006 15:42, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 04. února 2006 12:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Řekl bych, že právě sem to patří. V období, kdy neroste nic, nebo roste jen pár druhů, které už jsme tu dosyta probrali, není naškodu si "vyrobit" nějaký ten exemplář na procvičování.
jarda

PříspěvekZaslal: so 04. února 2006 17:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No tak copak ?! Schlédnuto 28x ale hlasovalo pouze 5. Mě napadnul nějaký ryzeček. Embarassed Rolling Eyes
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 05. února 2006 9:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ryzeček nějký by to být mohl. Taky by to mohla být třeba čechratka podvinutá ....
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 05. února 2006 13:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, ono je to asi dost těžké!!! Proto tak málo hlasů ... né každý chce pálit od boku. Anket se obvykle účastní kolem deseti lidí - zatím. Shlédnutí je počítáno i neregistrovaným-nepřihlášeným uživatelem (je to tak?) a ten hlasovat nemůže.

P.S.: TondoHoubo hodí se to sem, jako vlastně všechny příspěvky slušných lidí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 05. února 2006 14:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Asi by si Tondo měl ještě vložit odpověď umožňující složit karty ... "To fakt nevím - Nemám tušení."
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Aleš Vít
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 05. února 2006 16:02
  Předmět: ...nápověda...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

...Hle ji, mininápovědu. Rozumí se samo sebou, že jsem hned napoprvé nechtěl dát úplně triviální hádanku. Což tedy, kdybyste se měli opravdu rozhodovat mezi holubinkou a ryzcem?...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 05. února 2006 16:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, od počátku jsem pomýšlel na ryzec šeredný, ale až tak mi to taky nesedí Smile

Naposledy upravil Bob dne ne 05. února 2006 16:56, celkově upraveno 1 krát
jarda

PříspěvekZaslal: ne 05. února 2006 16:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já trvám na ryzci, vede mě k tomu ta hrubá pokožka. No a jestli se pletu, tak budu trochu (snad) chytřejší. Na talíř ji přece nedáváme. Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru